Carlspall
Image default
Health / Alternative

Lekker natuurlijk

Gezond zijn en blijven willen we natuurlijk allemaal. Nu is er een hoop dat je daar zelf al kunt doen, zoals genoeg bewegen en gezond eten. Toch kan het dan alsnog gebeuren dat je niet helemaal gezond bent, maar gelukkig is daar vaak genoeg wel iets aan te doen. Een te hoge bloeddruk is een veelvoorkomend gezondheidsprobleem in Nederland en bovendien een gevaarlijk probleem. Je ervaart namelijk geen directe klachten van een te hoge bloeddruk, waardoor je eenvoudig een tijd zou kunnen doorlopen met een te hoge bloeddruk en ondertussen al aan schade opbouwt.

Gelukkig zijn er ook veel natuurlijke middelen tegen hoge bloeddruk en heb je ook veel keuze onder de zogenaamde natuurlijke supplementen. Er zijn natuurlijk ook wel wat huis tuin en keuken oplossingen voor een te hoge bloeddruk. Zo zijn er ook bepaalde voedingsmiddelen die je helpen bij het verlagen van de bloeddruk. Een van die bekendste voedingsmiddelen is knoflook. Het is dan ook erg gezond om knoflook te eten door het eten en daarmee ook gelijk gezond bezig te zijn.

Natuurlijk is het ook altijd goed om te zorgen dat je voldoende beweegt. Dat hoeft echt niet per se een dagelijks bezoek aan de sportschool te zijn, maar probeer in er in ieder geval voor te zorgen dat je elke dag minstens een half uur goed beweegt. Probeer dus wat vaker de fiets te pakken naar het werk of je andere bestemming, of maak een wandeling. Je kunt ook wat vaker de trap pakken: dit is ook ontzettend goed voor je conditie.

Als je last hebt van overgewicht, kan dit ook de oorzaak zijn van een te hoge bloeddruk. Het kan daarom al ontzettend goed zijn om een paar kilo te verliezen en daarmee je bloeddruk al een heel stuk te verbeteren. Laat je bloeddruk dus regelmatig controleren.

http://www.oligo-pharma.nl/