Carlspall
Image default
Health / Alternative

Bezuinigen door uw pand te verduurzamen

Verduurzamen staat in vele landen centraal in de huidige samenleving. Door de verwachte stijgingen in temperatuur zoeken de landen naar alternatieven en oplossingen om onder meer de CO2-uitstoot te verminderen en het milieu bij te staan.

Door de grote belangstelling zetten ook steeds meer inwoners en eigenaren van ondernemingen zich in om hun pand te verduurzamen. De verduurzaming zal zowel voor het collectivisme als het individu grote voordelen leveren, zowel op kort als lang termijn.

Doelen voor de toekomst

Nederland heeft diverse doelen gesteld met een oog gericht op het milieu. Zo zullen alle gebouwen in 2050, gevestigd in Nederland, volledig energieneutraal zijn. Dit houdt in dat de panden de nodige energie zelf opwekken, onder meer voor verwarmen en koelen van de woning, de ventilatie en de verlichting, inclusief de gevergde energie voor het verwarmings- en ventilatiesysteem. Daarnaast zullen kantoorgebouwen uiterlijk in 2023 verplicht over een C-label moeten beschikken.

Voordelen dat verduurzamen biedt

Het verduurzamen van een pand zal niet enkel bijdragen aan het milieu. Verduurzamen houdt meer in. Zo zullen de eigenaren van een verduurzaamde woning bij de verkoop profiteren van een winstgevende verkoop, doordat het imago en de aantrekkelijkheid van het betreffende gebouw zullen toenemen. Bovendien zullen de bewoners van een verduurzaamde woning voordelen ervaren rondom de maandelijkse kosten. Door te verduurzamen, zoals het verbeteren van de isolering van het pand, zal de vraag naar energie afnemen, doordat het pand sneller verwarmd zal zijn bij een goede isolatie. Hierdoor zullen de energiekosten opmerkelijk afnemen, wat erg voordelig zal zijn voor de bewoners.

Het pand verduurzamen

Een pand is op diverse manieren te verduurzamen. Hierbij is een ervaren vastgoedmanagement aan te raden, aangezien het technisch vastgoedbeheer exact weet waar en hoe de bewoners het meest profiteren van de verduurzaming.

http://laan35.nl

Gerelateerde artikelen

Huisartsen botox laten toedienen

Wat moet je wel en niet doen bij het opladen van je smartphone?

De winter is weer aangebroken