Carlspall
Image default
Health / Alternative

Een lift in uw eigen woning

Minder validen en personen die niet meer goed ter been zijn ervaren regelmatig problemen in hun eigen woning. Dit komt doordat de woning niet ingericht is op het feit dat je niet meer goed ter been bent. Wanneer de slaapkamer of badkamer zich op de bovenverdieping van het huis bevindt dan kan dit best een grote uitdaging zijn. Al helemaal wanneer je meerdere keren per dag op en neer de trap moet. Het is uiteraard heel erg vervelend wanneer je zelfs niet meer goed uit de voeten kan in je eigen woning. Het verhuizen naar een huis dat gewoon gelijkvloers is en niet meerdere verdiepingen heeft is een optie. Dit betekent dan weer wel dat je je huidige huis moet verlaten terwijl je daar juist met enorm veel plezier woont. Een oplossing hiervoor is de traplift. Een traplift wordt geïnstalleerd aan je trap, ongeacht hij nou recht loopt of in een bocht. Het enige wat je hoeft te doen is plaats te nemen in de zitting van de traplift en deze brengt je vervolgens geheel automatisch omhoog en naar beneden.

Een lagere prijs is mogelijk

Het aanschaffen van een dergelijke traplift kan redelijk prijzig zijn en wordt misschien ook niet vergoed door de verzekering. Om goedkopere opties aan te kunnen bieden is het mogelijk bij bepaalde bedrijven om te kiezen voor een 2dehands traplift of een traplift te huren. Dit scheelt in de kosten en toch kun je gebruik maken van het gemak van een traplift. Prijs traplift hangt geheel af van alle opties en of er gebruik wordt gemaakt van een enkele rail of dubbele rail.

Op maat gemaakt

Naast het feit dat de keuze er is hoe je de traplift aanschaft en of hij nou helemaal nieuw is of tweedehands, zijn er ook nog eens allerlei opties beschikbaar om zo te voldoen aan alle persoonlijke wensen van de consument. Net als bij een auto het kopen van een auto waar gekozen kan worden voor diverse extra opties, kan dit ook bij trapliften. Zo is er de mogelijkheid om te kiezen voor een volledig automatisch bedienbare voetenplank en ook een automatisch draaibare zitting valt onder de mogelijkheden. Op deze manier kan de traplift aansluiten op de wensen van je huis en op de wensen die je persoonlijk hebt.