Carlspall
Image default
Health / Alternative

De leukste studentensteden van Nederland

De leukste studentensteden van Nederland

De laatste tentamen – en examenweken zitten er alweer bijna op. Dit studiejaar is bijna voorbij. Voor een groot aantal studenten en scholieren betekent dit dat zij na de zomervakantie kunnen beginnen aan een nieuw hoofdstuk. Veel gaan namelijk voor het eerst studeren aan de universiteit of hogeschool. En andere veranderen weer van opleiding. Nadat je ongeveer weet welke opleiding je wil gaan volgen, is het tijd om een laptop winkel te bezoeken voor een goed werkende computer. Indien mogelijk, is het aan te raken om de laptop zelf samen te stellen. Die heb je de komende jaren namelijk nodig. En voor degene die nog niet weten waar zij willen studeren, lees dan verder om wat inspiratie op te doen!

Amsterdam

De grootste studentenstad van het land is Amsterdam. Het is tevens ook de hoofdstad van Nederland. Naast het studeren valt er dus genoeg te beleven. In het centrum vind je ontelbaar veel kroegen en andere uitgaansgelegenheden. Rondom de stad zijn er ook voldoende bezienswaardigheden en andere activiteiten voor wie aan wat afwisseling toe is.

Leiden

Als Amsterdam net iets te groot is voor je, dan is Leiden de studentenstad die perfect bij jou past. Leiden is een kleine stad vol met studenten. In de stad zijn er genoeg verenigingen te vinden waarbij regelmatig leuke activiteiten door en voor medestudenten worden georganiseerd.

 

Wageningen

Een andere populaire studentenstad is Wageningen. In deze stad komen studenten vanuit heel de wereld een minor, bachelor of master volgen. Je vind er zelfs alle nationaliteiten van de wereld. Een gezellige multiculturele stad waarin je ongetwijfeld de tijd van je leven zult hebben!

Over een paar maanden is het zomer. Daarna is het tijd om te starten aan je nieuwe opleiding. Voordat je aan je opleiding begint, is zelf laptop samenstellen erg belangrijk. Daarna kan je vol moed beginnen aan je nieuwe studie in één van de leuke Nederlandse studentensteden!

https://laptopzelfsamenstellen.nl/