Carlspall
Image default
Woningen

Ramen installateur west-vlaanderen

 

Geschiedenis van PVC-ramen
Kunststof ramen zijn ons al zo vertrouwd geworden dat we niet eens nadenken over wanneer ze precies verschenen. Maar zelfs 50 jaar geleden wist niemand wat het was. Het zal voor u interessant zijn om te weten dat de geschiedenis van de opkomst van polyvinylchloride (PVC) teruggaat tot 1835. Het was toen dat de Amerikaanse chemicus Regnald een stof synthetiseerde die een revolutionaire doorbraak werd voor toekomstige productie.

Amerikanen dachten er echter pas na bijna een eeuw over om PVC voor industriële doeleinden te gebruiken. In 1912 begonnen wetenschappers en industriëlen actief op zoek te gaan naar toepassingsgebieden. Helaas was de industrie in die tijd niet voldoende ontwikkeld om PVC in grote hoeveelheden te produceren. Pas in 1931 vond het Duitse BASF een manier om PVC in tonnen te produceren.

Twee decennia later, in 1952, werd een PVC-raamconstructie gecreëerd en gepatenteerd door Duitse ontwikkelaars. Het is duidelijk dat het eerste ontwerp heel anders was dan moderne ramen. Het productieproces werd echter continu verbeterd.

Kunststof ramen jaren 50 van de twintigste eeuw
Sinds 1952 begon een echte PVC-boom. Kunststof ramen werden in heel Europa herkend en daarna veroverden ze de hele wereld. De allereerste PVC-ramen werden in 1959 geplaatst en kopers moesten er een aardig bedrag voor betalen. Er zijn aanwijzingen dat ze hun eigenaren nog steeds dienen. Na een paar jaar begint de installatie en productie van kunststof ramen in een stroomversnelling te komen.

Kunststof PVC-ramen eind twintigste eeuw
Zoals alle innovaties, zijn PVC-ramen bekritiseerd, met name van de Amerikanen. Zij waren het die de fabrikanten wezen op de tekortkomingen die pas tijdens de operatie aan het licht kwamen. Toen namen de ontwikkelaars een pragmatische oorspronkelijke beslissing: ze berekenden een nieuw raamontwerp, waarbij polyvinylchloride werd gecombineerd met versterkte profielen en hoogwaardige fittingen. Als gevolg hiervan verschenen praktisch eeuwige kunststof ramen, die in massaproductie werden gebracht.

Kunststof PVC-ramen begin XXI eeuw
Momenteel wordt er veel aandacht besteed aan het verbeteren van de kwaliteit en milieuvriendelijkheid van kunststof ramen. In vergelijking met hun voorouders bevatten PVC-ramen niet langer additieven en zware metalen die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid. Nu worden tijdens de fabricage alleen veilige metalen aan het profiel toegevoegd.

Onlangs vierde Duitsland de verjaardag van de start van de productie van kunststof ramen. Ter ere van de feestdag verving de fabrikant gratis de kunststof ramen voor de eerste klant.

De belangrijkste raamfabrikanten zijn tegenwoordig landen als Zwitserland, Engeland, Oostenrijk, Frankrijk, België. Duitsland blijft echter de onbetwiste leider.

Ramen installateur west-vlaanderen

Ramen En Deuren Pvc Outer

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/0091-binnendeuren-oost-vlaanderen.html