Carlspall
Image default
Health / Alternative

Een echte of een neppe? Het kerstbomendilemma

Het is een heus dilemma, ieder jaar weer moet je allerlei dingen besluiten rondom het kerstfeest. Wie nodigen we uit? Wat zetten we op de tafel? Hoe decoreren we ons huis? Wat voor kerstboom gaan we kopen? Welke muziek gaan we opzetten? Dit zijn stuk voor stuk allemaal dingen waar je over na moet denken voordat het kerstavond is. Het plannen van een gezellige kerst is dus een heuse bezigheid waar je best wel wat tijd in kan stoppen. Vooral die ene vraag, welke kerstboom nemen we? Kan voor nog al wat onvrede en discussie leiden. Daarom heb ik in dit artikel de voor- en nadelen van echte en neppe kerstbomen op een rijtje gezet.

 

Wanneer je een echte kerstboom koopt, dan moet je zelf naar de kweker toe, maar wanneer je een kunstkerstboom koopt is het tegenwoordig ook mogelijk om die (soms gratis) te laten bezorgen. Je kan gemakkelijk een kerstboom bestellen. Dat is het eerste waar je over na moet denken. De tijd die je nodig hebt voor de aankoop, is ongeveer het zelfde bij een echte en een neppe boom, maar de reiskosten verschillen dus wel. Een ander voordeel van een kunstkerstboom, is dat je als een kant en klare kerstboom kan bestellen. Wanneer hij afgeleverd wordt is hij dus al helemaal versierd of zelfs besneeuwd. Bij Xmasdeco kan je uit ontelbaar veel opties kiezen! Als je een boom bij Xmasdeco koopt, dan zal jij je gasten echt onder de indruk brengen. En jezelf trouwens ook, elke ochtend wanneer jij naar beneden komt, staat de kerstboom trouw op jou te wachten.

 

Echter  zijn echte kerstbomen milieuvriendelijker, want kunstkerstbomen zijn gemaakt van aardolie, en bij de verbranding daarvan komen veel broeikasgassen vrij. Echte kerstbomen zijn dus stukken beter voor het milieu, en vooral als je er een adopteert. Dit houdt in dat je de boom na kerstmis weer terug brengt naar de teler, die hem gewoon weer plant in de aarde. Kunstkerstbomen stoten CO2 uit, terwijl levende kerstbomen CO2 omzetten in zuurstof. Wat kies jij?

https://xmasdeco.nl/