Carlspall
Image default
Health / Alternative

Te weinig bedrijven besteden aandacht aan digitale veiligheid

De digitalisering speelt momenteel een grote rol in onze samenleving. Wij omringen ons met allerlei apparaten, denk aan televisies, smartphones, tablets, laptops, etc. Onze samenleving wordt steeds afhankelijk van de technologie. In veel opzichten heeft deze ontwikkeling positieve eigenschappen, al blijkt deze ontwikkeling ook eén opmerkend negatief gevolg met zich mee te brengen.

Door het toenemende online verkeer en groeiende aantal bedrijven is het voor criminelen enorm aantrekkelijk om criminele activiteiten ook uit te voeren op het internet. Om de criminelen geen kans te geven, is ieder bedrijf, door de Europese privacywetgeving, verplicht om de digitale veiligheid te verbeteren. Waarom het zo belangrijk is om aandacht te besteden aan de huidige IT-security van een bedrijf zal besproken worden in onderstaand artikel.

Mogelijkheid op datalek

In het nieuws komt er regelmatig naar voren dat er een datalek heeft plaatsgevonden bij een groot bedrijf. Hierbij komt er vertrouwelijke informatie van klanten en bezoekers onbedoeld vrij. Door onvoldoende veiligheid is het voor hackers gemakkelijk om de persoonlijke gegevens van klanten en bezoekers te onderscheppen. Vaak is een verbinding op eenzelfde wifinetwerk al voldoende voor criminelen om de website te hacken. Een datalek heeft niet enkel gevolgen voor het imago van het bedrijf, maar ook voor de privacy van de betreffende personen. De gegevens van hen ligt immers open op het internet.

Kans op boetes

Sinds het jaar 2016 zijn organisaties verplicht om een datalek actief te melden. Indien er een datalek heeft plaatsgevonden, maar wordt verzuimd bij de AP, oftewel Autoriteit Persoonsgegevens, kan hier een boete voor staan van maximaal €820.000. Sinds 2018 is ook de AVG, oftewel Algemene Verordening Gegevensbescherming, van kracht, waardoor deze boete is gestegen naar ruim €20 miljoen of 4% van het wereldwijde jaaromzet.

http://rootsec.nl

Gerelateerde artikelen

Als lui persoon de tuin opknappen

We Moeten Naar Buiten

Slaap goed