Carlspall
Image default
Health / Alternative

Zwanger en nu

Als je zwanger bent komen er een hoop dingen op je af. Ook als je een geplande zwangerschap hebt moet je een hoop dingen regelen. Als je eenmaal weet dat je zwanger bent kan je de verloskundige bellen voor een eerste afspraak. Na ongeveer 8 weken ben je voor de eerste keer welkom. Misschien wil je het nog niet aan iedereen vertellen. De meeste mensen vertellen het na ongeveer 10 – 12 weken, maar familie en directe vrienden kan je het ook eerder vertellen. Goed op je voeding letten is ook belangrijk tijdens je zwangerschap. Er zijn bepaalde dingen die niet goed zijn, en natuurlijk ook niet drinken en roken. Extra foliumzuur slikken tijdens en voor de zwangerschap wordt ook aangeraden. Heb jij werk, dan ben je pas verplicht drie maanden voor de uitgerekende datum dit te vertellen aan je werkgever. Als je op goede voet leeft met jouw baas, dan kan je het natuurlijk veel eerder vertellen.

De komst van een baby brengt een hoop extra kosten met zich mee. Denk hierbij aan een complete babyuitzet en vooral de eerste maanden een hoop luiers en flesvoeding. Ook als jij of je partner minder gaat werken zul je dit merken in jouw financien. Wil je gebruik maken van de creche, ook dan zullen de kosten hard stijgen. Afhankelijk van je inkomen krijg je een deel terug via de kinderopvangtoeslag.

Besparen kan je op een zorgverzekering. Overstappen van zorgverzekering kan alleen in December. Ben jij zwanger dan kan je ook nog jouw zorgverzekering uitbreiden met aanvullende verzekeringen voor zwangere vrouwen. Ben je dit jaar bevallen en heb je een uitgebreid pakket, dan kan je ook overstappen naar een budgetpolis. Voordat je een nieuwe polis aflsluit doe je er goed aan alle zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken.

http://www.zorgverzekeringzwanger.nl