Carlspall
Image default
Health / Alternative

Subsidie zonnepanalen

De aanschaf van zonnepanelen is een dure investering. Helaas zijn er geen landelijk aankoopsubsidies beschikbaar, maar wel andere oplossingen die je tegemoet komen. De lokale gemeente kan je bijvoorbeeld geld lenen voor de aanschaf van zonnepanelen. Daarnaast is het ook mogelijk om de btw over de investering terug te vragen. Om alles voor je te verduidelijken gaan we in deze blog de mogelijkheden over subsidies bespreken.

Zonnecellen kopen is een goed investering, omdat je in een 5 tot 7 jaar het geld er uitgehaald zal hebben. Toch is de aanschaf van zonnepanelen een dure uitgave die niet zomaar iedereen kan permitteren. Helaas is sinds 2013 de landelijk subsidie zonnepanelen afgeschaft. Maar gelukkig zijn er nog andere oplossingen die je helpen bij de aankoop van zonnepanelen. Plaatselijke gemeenten vinden het idee van groene energie een goed initiatief en ondersteunen daarom de aankoop van zonnepanelen. Gemeentes ondersteunen ook een gezamenlijke aankoop van zonnepanelen. Dit allemaal voor de stimulatie van groene energie.

Btw teruggave

Een andere regeling die sinds 2020 van dienst is, is de teruggave van de belasting. Door de kleine ondernemingsregeling (kor) moet je als je beroep gedaan hebt op deze regeling, een deel van de btw toch betalen. Het gedeelte wat je terug moet betalen is 20%. Maak je hier geen gebruik van hoef je je geen zorgen te maken want dan geldt dit niet voor jou.

Energie bespaarlening

Mocht je niet over de financiële middelen beschikken om zonnepanelen aan te schaffen? Dan kun je bij de overheid een energie besparingslening afsluiten. Met deze lening kan je zonnepanelen financieren. Een regel die geld bij deze lening is dat minimaal 75% van het geleende bedrag besteed moet worden aan de zonnepanelen. Als de montage kosten meer dan 25% kosten moet je die dus zelf verantwoorden. Als je meer informatie over deze lening wilt moet je website van de leningen raadplegen.

 

 

https://www.wijsmanduurzaam.nl/