Carlspall
Image default
Dienstverlening

Waarom kies je slim met kunststof kozijnen?

Tot enkele decennia geleden waren kunststof kozijnen een stuk minder populair dan tegenwoordig. De reden was vooral dat veel mensen kozijnen van kunststof minder mooi vonden dan houten kozijnen. Maar door de kwaliteitsslag die kunststof kozijnen hebben gemaakt – ze zijn feitelijk niet meer te onderscheiden van echt hout – en door de vele extra voordelen die kunststof als materiaal te bieden heeft, zijn ze al jarenlang trendy.

 

Hoog isolatievermogen

Als een van de grote pluspunten van kunststof kozijnen geldt het feit dat ze goed isoleren. Dat geldt zowel op thermisch niveau als op akoestisch vlak. Warmte wordt door kunststoffen kozijnen goed vastgehouden, terwijl kou van buiten wordt geweerd. Tegelijk dempt kunststof ook geluiden van binnen en buiten. Beter dan houten kozijnen dit doen! 

 

Duurzaamheid, levensduur en gering onderhoud

Kozijnen van kunststof zijn een erg duurzame keuze, omdat kunststof materiaal recyclebaar is. De levensduur van kunststof is daarbij meer dan indrukwekkend. Kunststof gaat met gemak wel dertig tot veertig jaar mee. Anders dan bij houten kozijnen, hebben kunststof kozijnen minder onderhoud nodig. Het materiaal rot niet en hoeft qua schilderwerk ook niet bijgehouden te worden. Ten slotte valt het onderhoud van kunststof erg mee. Elke maand de kozijnen afnemen met een vochtige doek, eventueel met een niet-bijtend reinigingsmiddel, is voldoende om de kozijnen in optimale staat te houden.

 

Groot palet aan keuzemogelijkheden

Wie voor kozijnen van kunststof gaat, hoeft niet bang te zijn dat zijn of haar woonstijl niet te vinden is. Kunststof is verkrijgbaar in tal van vormen, maten, kleuren en modellen. Zo kunt u kiezen voor houtnerf patronen, voor kozijnen met een mooie reliëf en voor specifieke vormen en ontwerpen. Keuze genoeg dus, ook qua kleuren!