Carlspall
Image default
Health / Alternative

Moet je je laptop bedekken met een webcam cover?

In dit blog zal ik proberen uit te leggen waarom ik ook mijn laptop heb afgedekt met een webcam cover en waarom jij dat ook zou moeten doen. Heb je wel eens het gevoel gehad dat je wordt bespied? Op straat of via de camera van je laptop of welk ander apparaat dan ook met een internetverbinding? Ik wel. In eerste instantie gebruikte ik tape om de camera van mijn apparatuur af te dekken. Maar dat ziet er echt niet uit! En is verre van praktisch.

Webcam cover voor elk elektronisch apparaat met een camera

Bijna allemaal gebruiken we dagelijks een elektronisch apparaat met een camera, een webcam cover is dan zeker geen gek idee. Of die camera’s nu op een laptop of desktop computer zitten, deze camera’s volgen ons overal. Wat je wel eens zou kunnen verbazen is dat ze gebruikt kunnen worden om je op afstand te bespioneren en dat de waarschuwingslampjes zelfs uitgeschakeld kunnen worden!

Hoe lees je nu dit blog?

Misschien lees je dit blog wel met een laptop terwijl je op het toilet zit (bijna een derde van de mensen geeft toe dat ze tijdens een bezoek aan het kleinste kamertje geregeld op het web surfen). Denk nu nog eens na over die camera. Waar hou jij de camera van je laptop, en wat zou iemand kunnen zien als hij of zij je voortdurend in de gaten houdt? Misschien is het je slaapkamer, je dagelijkse naakte wandeling door het huis of de manier hoe je in je neus pulkt.

Tape werkt ook maar is verre van praktisch

Jij zal net als ik en vele anderen vast ook de inkijk door je raam ’s avonds en ’s nachts willen beperken omwille van je privacy. Ditzelfde gevoel had ik dus ook met mijn webcam van mijn laptop. Alleen als ik wel eens een skype meeting had, of een “selfie” wilde maken, moest ik de tape eraf halen. Het werkt, maar is natuurlijk absoluut niet praktisch. En ik werd uitgelachen door vrienden en collega’s die de tape over de voor- en achterkant van mijn mobiele telefoon zagen. Ze noemden me “paranoïde” en “gek”.

Steek jij je hoofd in het zand of neem je een weloverwogen beslissing en bestel je vandaag nog een of meerdere webcam covers van webcamcover.nl? Beschouw het niet als een gekke daad: al je apparaten met een internetverbinding zijn kwetsbaar.

Gerelateerde artikelen

Specialist in personeels- en salarisadministratie

Een gezonde organisatie

Waarom zou je kartonnen dozen online kopen?