Carlspall
Image default
Health / Alternative

Kies een goede psycholoog

Het kiezen van een psycholoog is een pittige klus. Je wilt iemand die je kunt vertrouwen en waarmee je iets kunt bereiken. Uiteraard wil je altijd de beste service, maar in het geval wanneer iemand persoonlijk met je aan de slag gaat is dat gevoel nog meer vertegenwoordigd. De psychologische hulp werkt het beste wanneer je samen een persoonlijke band aangaat. Tijdens dat proces geef je veel van jezelf weg: je gedachten, je gevoelens en de emoties die daarbij horen. De piekerpoli begrijpt dit maar al te goed en heeft vooraf geselecteerde psychologen waar u uit kunt kiezen. Er zijn piekerpoli bereikbaar door heel Nederland. Dus als u een psycholoog Haarlem of zoekt u een psycholoog Amsterdam. U bent altijd in de buurt van een van de psychologen.

Mensen kunnen om allerlei redenen de hulp van een psycholoog gebruiken. Wat in dit huidige tijdperk vaak voorkomt is een burn-out. En een burn-out komt niet alleen bij ouderen mensen voor. De burn-out klachten zien we juist telkens bij steeds jongere mensen. Waardoor de born-out klachten ontstaan, kunnen we niet precies zeggen, omdat de klachten zo erg uiteenlopen. Voor iedereen zijn er andere redenen om een burn-out te krijgen. Voor veel studenten is dat bijvoorbeeld de hoge sociale en financiële druk die ze ervaren.

Dat steeds meer jongere mensen burn-out klachten ervaren kunnen veel oudere mensen zich niet voorstellen. Ouderen mensen zijn vaak geneigd te denken dat de studententijd vooral een onbezorgde tijd is, waarin je vooral veel feestjes viert en weinig verplichtingen hebt. Iedereen ervaart dit geheel anders: studenten kunnen op ten duur veel last krijgen van de financiële last die op hun schouders leunt. De lening die ze aangaan om de studie mee te betalen moeten ze gedurende vele jaren terugbetalen.

Studenten hebben meestal ook te kampen met sociale druk. De mensen krijgen een verkeerde indruk van hoe anderen door het leven gaan via de social media. Wanneer je niet goed in je vel zit en dit ziet, werkt dat averechts.