Carlspall
Image default
Health / Alternative

Het licht van de laser

Cosmetische ingrepen zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd en worden steeds toegankelijker. Mede dankzij ontwikkelingen op gebied van alternatieve behandelingen. Vaak wordt bij er een cosmetische behandeling gedacht aan een ingreep waarbij er geopereerd dient te worden. Maar door de verbetering op het gebied van lasers is het mogelijk om sommige kwaaltjes te verhelpen aan door het gebruik van een laser.

Zo kan er worden gekozen om en facelift uit te voeren zonder operatie. Hierbij is het gebruik van een laser zeer handig en een mooie uitkomst. De zo gehete Clearlift Facelift behandeling is hier een goed voorbeeld van. Tijdens deze behandeling voert de arts microperforaties uit met een laser. Het effect hiervan is dat de huid meer wordt gestimuleerd om fibroblasten aan te maken, waardoor het collageen gehalte stijgt. Door de stijging van het collageen gehalte vervagen de rimpels en wordt de huid strakker. Een ander voordeel van deze behandeling dat deze maar 20 minuten duurt, wel zijn er meer sessies nodig om optimaal resultaat te krijgen. Het aantal sessies is per persoon verschillend, vaak zijn 3 tot 6 sessies nodig, waar 2 tot 3 weken tussen zit.

Een andere behandeling die gemakkelijk met een laser kan worden uitgevoerd is ontharen. IPL ontharen is zo’n behandeling. IPL staat Intense Pulsed Light, zoals de naam al verklapt werkt deze methode met sterke licht stralen die de haarzakjes binnen dringen. Doordat de haarzakjes worden binnengedrongen met een hoge temperatuur worden de haarzakjes op deze manier vernietigd. Na de behandeling kan de huid rood worden en zou er zelfs een zwelling kunnen ontstaan, deze huidreactie kan enkele uren aanhouden maar ook kan deze reactie 1 tot 2 dagen aanhouden. De behandeling duurt ongeveer een half uur, voor benen geldt dit niet, dan duurt de behandeling een uur. Voor optimaal resultaat wordt er geadviseerd om 8 tot 12 sessies uit te voeren, waar ongeveer 8 weken per behandeling tussen zit.

http://clinic63.nl