Carlspall
Image default
Health / Alternative

Een schone douche

De badkamer is een ruimte in huis die dagelijks intensief gebruikt wordt. Elke huisgenoot of gezinslid gebruikt ze ’s morgens en ’s avonds om de tanden te poetsen, te douchen, zich op te frissen en om de make-up te doen. Dat zorgt ervoor dat de badkamer soms behoorlijk snel vuil kan worden. Dat is natuurlijk te vermijden in een ruimte waar je net aan je eigen hygiëne werkt. Ook de gemiddelde douche wordt meermaals per dag gebruikt, ook deze is dus van tijd tot tijd aan een grondige poetsbeurt toe. Hier kan je lezen hoe je je douche volledig schoon kan maken.

De tegels

Voor schone en glanzende tegels kan je de tegels schoonmaken met een sopje van heet water en azijn. Wrijf de tegels er goed mee in en laat het even intrekken. Vervolgens wrijf je na met een droge doek. De voegen tegels weer schoon en wit krijgen, kan met een tandenborstel en bleekmiddel. Laat ook dit even inwerken. Daarna spoel je alles weg met de douchekop.

De douchekop

Op de douchekop kan er snel kalkaanslag gaan vormen. Dat zorgt ervoor dat de straal zwakker wordt en het water vuiler, dat wil je natuurlijk voorkomen. Om de kalkaanslag te verwijderen, kan je de douchekop losdraaien en hem laten weken in een bakje met warm water en azijn of hem schoonmaken met een sterk ontkalkmiddel. Om te voorkomen dat er kalk vormt, kan je de douchekop na gebruik afdrogen met een handdoek.

Het douchegordijn

Een douchegordijn is vaak het lievelingsplekje voor bacteriën, zorg dus dat je het regelmatig grondig schoonmaakt. Dat kan door het douchegordijn te wassen op 40 graden met vaatwastablet, zo worden bacteriën en kalkaanslag verwijderd. Een andere optie is het laten weken in een bad met wat water en azijn. Hang het na een wasbeurt meteen goed te drogen.

https://voegxpert.nl