Carlspall
Image default
Health / Alternative

De top 5 meest exclusieve soorten koffie

 

Een espresso aan de Champs-Élysées of een beker filterkoffie bij de plaatselijk Albert Heijn, ze worden allebei veel gedronken en geserveerd in een koffiebeker. Dat is dan ook waar de overeenkomst eindigt. Rond de wereld bestaan verschillende technieken van koffiebonen kweken, die verschillende prijzen met zich meebrengen. Hieronder staat een top vijf van de meest exclusieve koffiesoorten en hun prijzen.

 

Fazenda Santa Ines Koffie

Is de eerste koffie in onze top vijf. Het is een Braziliaanse koffieboon die, qua prijs, nog niet echt in de buurt komt van de meest exclusieve koffiesoorten ter wereld. Volgens de Cup of Excellence is dit de beste koffie die zij ooit getest hebben. Fazenda Santa Ines mag zich de lekkerste koffieboon ter wereld noemen. Deze bonen kun je kopen voor 38 euro per pond.

 

El Injerto Koffie

Deze Guatemalaanse koffie is super populair en heeft ooit ook de eerste prijs gewonnen in de Cup of Excellence. De koffieboeren hebben aangegeven niet te willen groeien omdat ze de regio niet willen destabiliseren. Voor een pond van deze koffie betaalt men rond de 40 euro.

Island of St. Helena Coffee Company

Deze koffie wordt gemaakt op het eiland in de Zuid-Atlantische Oceaan waar Napoleon Bonaparte gevangen heeft gezeten. Op dit eiland groeit een zeldzame koffieboon met een ingewikkeld verwerkingsproces. Daarom kost de koffie 60 euro per pond.

 

Haciende La Esmeralda koffie

Dit is een van de puurste koffiesoorten met een unieke smaak. De koffieboon groeit in het bergklimaat van West-Panama. Van deze koffie worden per jaar slechts 100 zakken geproduceerd, daarom is het de op een na duurste koffie met de prijs van 79 euro per pond.

 

Kopi Luwak koffie

Dit is de duurste soort ter wereld, omdat het verwerkingsproces uniek is. De koffiebessen worden door katten opgegeten en onverteerd uitgeworpen. Door dit proces krijgt de boon een unieke smaak maar ook een unieke prijs; 90 tot 500 euro per pond afhankelijk van vraag en aanbod.

 

Of je nou goedkope of dure koffie drinkt, het is altijd goed om te drinken uit een kwalitatieve koffiebeker.