Carlspall
Image default
Health / Alternative

De juiste tennisschoenen kopen

Tennis is de ideale sport voor je gezondheid. Tennis heeft veel voordelen voor het lichaam: een verminderde kans op hart- en vaatziekten en lager risico op botontkalking. Maar tennis spelen heeft ook een sterke impact op het lichaam. Door alle bewegingen die je tijdens het spel maakt, krijgt het lichaam veel schokken te verwerken. Zo blijkt dat de sprong die je maakt bij het smashen een impact heeft op je voeten van wel vier keer je lichaamsgewicht. Om het risico op blessures zo klein mogelijk te maken, heb je goede k swiss tennisschoenen nodig om die schokken op te vangen. Maar wat is dan belangrijk bij het aankopen van tennisschoenen? 

De stabiliteit

Tennisschoenen moeten goed aansluiten rond de voeten om voldoende stabiliteit te geven. Om enkelblessures te voorkomen, moeten de schoenen zorgen dat de voeten niet naar binnen of buiten kunnen klinken. Ook mag je voet niet naar voor of naar achter kunnen schuiven in de schoenen, kijk dus ook of de hielkap goed aansluit over de hiel. 

De schokabsorptie

Net zoals goede tennisrackets ervoor zorgen dat de impact van de bal wordt opvangen voor de polsen en armen, moeten tennisschoenen de impact van bewegingen opvangen voor je voeten en enkels. Hoe hoger de schokobsortpie van de schoenen, hoe kleiner de kans op blessures wordt. Dat is nog eens extra belangrijk bij harde baansoorten zoals tapijt of hardcourt.

De baansoort

Elk type baansoort heeft ook zijn specifieke eigenschappen die invloed hebben op zowel de tennisprestaties als het risico op blessures. Tussen de verschillende baansoorten is er bijvoorbeeld een verschil in de mogelijkheid om te glijden en in de schokdemping.  De wrijving blijkt uit onderzoek zelfs een grotere invloed te hebben op het risico op blessures dan men zou verwachten. Je tennisschoenen moeten dus aangepast zijn voor de baan waarop je gaan spelen.

https://www.kctennis.nl