Carlspall
Image default
Health / Alternative

Chiazaad wordt ook wel ‘ superfood’ genoemd, wat is dat?

Superfood is een benaming voor voedsel dat een zeer hoge voedingswaarde heeft. Er zijn verschillende critici die de effecten van chiazaad als minimaal benaderen. Als er echter gekeken wordt naar de voedingswaarden van Chiazaad naar aanleiding van verschillende studies, dan kan er zeker geconcludeerd worden dat er wel zeker gesproken kan worden van ‘superfood’. Enkele voorbeelden die aangehaald kunnen worden, er zit in Chiazaad 8 keer meer omega 3 vetzuren dan in vis, 8 keer meer fosfor dan in volle melk en 2 keer meer ijzer dan in spinazie. Dit is slechts een greep uit de vele voordelen.

Welke voordelen zijn er nog meer van Chiazaad?

Zoals al beschreven zitten er veel omega 3 vetzuren in Chiazaad, dit zorgt ervoor dat de kans op hart en vaatziekten enorm verminderd wordt. Er zitten ook veel proteïnen en calcium die zorgen voor de aanbouw van spieren, zodat het ook een goede aanvulling is voor als u aan het sporten bent. Daarnaast zorgen de Chiazaden voor een positieve stemming en dankzij de vele mineralen, vitaminen en antioxidanten zorgen voor een betere en mooiere huid, haar en conditie. Kortom, het is de perfecte aanvulling op uw dagelijkse voeding.

Hoe eet je Chiazaad?

Het eten van Chiazaad is zo gemakkelijk als dat het goed voor je is. Aangezien de Chiazaden geen smaak hebben kunt u ze vrijwel in elke maaltijd verwerken. Denk bijvoorbeeld aan sla, dan kunt u de Chiazaden gebruiken. Eet u pasta, noodles of een boterham? Strooi er 2 theelepels Chiazaad overheen en u krijgt vrijwel alle voedingsstoffen binnen die u nodig heeft. Heeft u twijfels over of uw lichaam de Chiazaden wel aankan? Neemt u dan contact op met een arts, die kan u precies vertellen hoe de Chiazaden werken en kan u onderzoeken om te kijken of u eventueel bijwerkingen zou kunnen krijgen.

Klik hier voor meer info.

http://www.chiazaden.org/