Carlspall
Image default
Health / Alternative

Nieuwe vishengel kopen voor mijn kinderen

Hoe fantastisch is het om je hobby te kunnen delen met je eigen kroost. Samen op pad om avonturen aan te gaan, te vallen en opstaan en de mooie vangsten te vieren. Wel is het belangrijk dat het materiaal geschikt is voor de kleine visser om ook echt de kracht van de vis te voelen en te kunnen werpen. Veel hengels vallen dan automatisch af. Wil je een vishengel kopen voor de kleine man of vrouw, lees dan deze blog voor enkele tips.

 

Kort handvat

Voor de kleine visser is een lang handvat niet handig. Deze stok maakt het moeilijk om de hengel in de hand te houden, te werpen en te drillen. Voor een vaste stok is het natuurlijk makkelijk aan te passen, maar een hengel met een vismolen is niet aan te passen.  De vismolen wordt namelijk op een vaste plaats op de hengel geplaatst. 

Sowieso is een vast hengel erg goed om mee te starten. Deze is makkelijk te hanteren, zonder de techniek van een molen. Een hengel van 3 tot 4 meter is vaak al voldoende om ver genoeg uit de kant te vissen in de meeste parkwateren. Voor bepaalde vissoorten is het echter niet handig of zelfs mogelijk om met een vaste hengel te vissen. Te denken valt aan karper of snoek. Daar zal je vaak verder uit de kant moeten (kunnen) vissen en vraagt het gebruik van een slip om de kracht van de vis op te vangen. Kies bij deze vissoorten dus wel voor een kort handvat. Wat actie betreft is het handig om een hengel met topactie te hebben. Eventueel zou een licht parabolische hengel ook kunnen. Hierbij kan je denken aan iets zwaardere spinhengels van werpgewichten van minimaal 20gram of liever zelfs 30 of 40 gram. Dit zijn wat stijvere hengels die in kortere lengtes beschikbaar zijn. Een hengel van 2.40 is dan prima om mee te starten.

 

https://www.sportvisgigant.nl/