Carlspall
Image default
ZZP

Wat is cupping Eindhoven volgens onze deskundigen?

Nieuwe Cupping Eindhoven is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die zijn oorsprong vindt in de traditionele Chinese geneeskunde. De behandelingen zijn vooral populair onder moslims, omdat de profeet het aangeraden zou hebben. Maar sommige atleten zweren er ook bij. Wat houdt een cuppingbehandeling in? Heeft het gezondheidsvoordelen? 

Waar komt het vandaan en hoe werkt het?

Cupping wordt wel hijama genoemd, naar het Arabische woord voor zuigen. Je huid wordt namelijk vacuüm gezogen. Er zijn twee verschillende methoden, een ‘droge’ en een ‘natte’ versie. Bij ‘dry cupping’ oftewel de Chinese methode verwarmt de therapeut kopjes en plaatst deze op je huid. Door de onderdruk die dan ontstaat, blijft de cup aan je huid plakken. Het kopje kan ook vacuüm gezogen worden met behulp van een pompje. De gebruikte cups kunnen van glas, aardewerk, plastic of bamboe gemaakt zijn. Het idee van cupping Eindhoven is dat je zo de doorbloeding stimuleert en spieren en bindweefsel los masseert. Het zou tevens effect hebben op de meridianen, banen in het lichaam waar volgens de leer van de acupunctuur energie doorheen stroomt. Bij ‘wet cupping’ gebeurt hetzelfde, maar bij deze natte methode maakt de behandelaar eerst kleine sneetjes of gaatjes in de huid die onder de cup komt. Door het vacuüm vloeit er bloed naar buiten. Dit zou ervoor zorgen dat slechte stoffen uit je lichaam verdwijnen.

Gezondheidsvoordelen

Aan cupping Eindhoven worden allerlei gezondheidsvoordelen toegeschreven. Sommige sporters maken gebruik van cupping Eindhoven omdat ze ervan overtuigd zijn dat het hun herstel bevordert. Daarnaast zou het helpen bij tal van kwalen. Van hoofdpijn, verkoudheid en slapeloosheid tot rugpijn, depressie en onvruchtbaarheid. Dry cupping is niet zo pijnlijk als het misschien lijkt. Je krijgt er wel paarsrode, ronde plekken van op de plaats waar de cup zat. Dat komt omdat de zuigkracht bloed naar die plek toe trekt. De kringen verdwijnen na een paar dagen vanzelf weer. Er wordt gezegd dat je minder last krijgt van zulke plekken als je een paar keer een cuppingbehandeling hebt ondergaan. Probeer nu zelf ook eens cupping Eindhoven uit.