Carlspall
Image default
Health / Alternative

Hoe wordt silicoon geproduceerd

Je ziet het tegenwoordig vaak op sociaal media en in reclame: siliconen. Een soort plastic die mensen kunnen inspuiten in hun lichaam, maar ook kunnen gebruiken om littekens weg te halen. Dit wordt gedaan met een zogeheten siliconenpleister. Siliconen worden ook welleens gebruikt om te klussen, aangezien veel siliconen tegen verschillende weersomstandigheden kunnen en niet vergrijzen of vervagen zoals hout. Dit silicoon ziet er misschien heel simpel uit, omdat het lijkt op een normaal lapje plastic, maar toch zit er een heel proces achter om dat te krijgen hoe je het wilt. Onderaan kan je de stappen lezen van de siliconen.

Je bedenkt het misschien niet, maar siliconen worden van woestijnzand gemaakt. Dit wordt ook wel silicaat genoemd, wat ook wel een beetje lijkt op silicoon. Dit woestijnzand wordt nog fijner gemaakt en dan verhit en dan met een heel proces vloeibaar gemaakt, wat polymerisatie wordt genoemd, waardoor de silicoon nu semi vloeibaar is en ook nog een beetje glasachtig. Denk maar aan glasnoodles. Deze stof die nu is ontstaan moet natuurlijk zacht blijven, dus er worden verschillende additieven toegevoegd aan de glasstof. Hierdoor kunnen de siliconen mooi zacht blijven en vervormbaar, en worden ze niet weer hard wanneer ze zijn afgekoeld. Dit vloeibare spul is wordt nu siliconengel genoemd.

Met de siliconengel kan je van alles doen. Er zijn verschillende eidnproducten waarin deze siliconengel wordt verwerkt, om de vloeibaarheid en de flexibiliteit te krijgen. Een borstvergroting wordt bijvoorbeeld ook gemaakt met siliconen, omdat de flexibiliteit er voor zorgt dat je geen pijn hebt en vrij kan bewegen zonder enige problemen.

Het gebruik van siliconen ziet er heel voordelig uit, maar toch zijn er een paar risico’s die erbij komen. Zo kan je lichaam de siliconen proberen af te stoten, en dan wordt je extreem ziek. Ook zijn siliconen erg slecht voor de natuur, omdat ze niet snel afbreken door hun flexibele staat, en omdat een silicoon natuurlijk plastic is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://medimast.nl

Gerelateerde artikelen

Een schone douche

Het licht van de laser

Eerste hulp bij jezelf!