Carlspall
Image default
Health / Alternative

Inbrekers worden vaak niet gepakt

Dagelijks worden in Nederland honderden inbraken gepleegd. Voornamelijk tijdens de donkere dagen en in de zomervakantie gaan de inbrekers erg hard aan de slag. Dit komt natuurlijk omdat de meeste mensen niet thuis en zijn en tijdens de donkere dagen hebben de inbrekers meer privacy. De meest populaire dag voor een inbraak is tijdens de kerst. Tijdens de kerstdagen wordt er twee keer zoveel ingebroken als normaal. Dit komt omdat veel families bij een komen en dus veel huizen leeg staan. Volgens een onderzoek van RTL blijkt het dat de veel inbraken niet opgelost worden door de politie. Zo blijkt het dat er in meer dan 30 gemeenten geen enkele inbraak is opgelost. Dit is natuurlijk harstikke erg want je wil niet dat jouw persoonlijke spullen nooit meer terug gevonden worden. Daarnaast wil je natuurlijk gerechtigheid en wil je dat de inbreker opgepakt wordt.

De politie beweerd dat een inbreker een gelegenheidscrimineel is. Dat betekent dat de crimineel niet graag gepakt wil worden en binnen enkele seconden zijn beslissing maakt of hij voor een inbraak zal gaan. Het beveiligen van je huis is dus een must. Aangezien de politie je in veel scenario’s ook niet verder kan helpen is het beter om het lof in eigen handen te nemen. Wat je als allereerst zou moeten doen is het monteren van sterke goede sloten. Als een inbreker veel moeite heeft met het openen van een slot zal hij snel stoppen omdat de inbreker niet veel tijd heeft.

De beste oplossing is volgens ons een camerainstallatie of een inbraakalarm. Een camera is iets wat enorm afschrikt voor de inbreker. Zodra de inbreker weet dat hij op beeld zou komen, zou hij het niet eens proberen omdat de pakkans dan erg hoog is. Een inbraakalarm zorgt er voor dat als de inbreker binnen komt, dat de politie binnen enkele seconden voor het huis zal staan en de inbreker geen kan op zou kunnen.

https://www.groenewegendelft.nl/