Carlspall
Image default
Health / Alternative

Hoe herstel ik van een burn-out?

Allereerst is het verstandig om een van de volgende zorgverleners te benaderen. Hun kunnen je het best bijstaan met het herstel proces.

Een huisarts of praktijkondersteuner

Een huisarts heeft twee opties. Met een mindere overspanning kan de arts kiezen om persoonlijke probleem zelf te behandelen. De huisarts kan er ook voor kiezen je door te sturen naar een psycholoog.

Psycholoog

Een burn-out is samengevat een ernstige overspanning waarvan je niet zo een twee drie uitkomt. De psycholoog kan je fysiek behandelen of via het internet door een online psycholoog.

Bedrijfsarts

Deze zorgverlener zorgt ervoor dat u zoveel mogelijk nog aan het werk kan blijven. Moeet je minder uren maken of stoppen met werken?

Maatschappelijke werker

Als je geldschulden hebt, in een nare woonsituatie bevind of hmerkt dat het opvoeden van je kinderen niet gaat? Dan kan deze zorgverlener je het best helpen

Hoe verloopt het herstel van een burn-out?

Het herstel proces verloopt in de volgende drie fases:

  • Is het accepteren dat je een burn-out hebt. Dit door jezelf de vraag te stellen ”Heb ik een burn out?
  • De tweede fase is het op orde stellen van je problemen. Verder stel jezelf doelen om deze problemen op te lossen. Ook ga je kijken hoe je met deze stress omgaat. En tot slot hoe je dit in de toekomst anders gaat aanpakken.
  • In de laatste fase voer je eigen oplossing uit en probeer je steeds meer de normale gang van zaken op te pakken.

Hoe nu verder?

Over het algemeen herstelt de mens goed van een burn out. Tevens herstelt niet iedereen even snel. Door een actieve aanpak van een zorgverlener is de kans aanwezig dat je binnen drie maanden bent genezen. Als je geen zorgverlener benadert is het lastig om eruit te komen. Je hebt namelijk een sterke mentale mindset nodig om eruit te kunnen komen. Hierdoor kan het veel langer duren dan 3 maanden en daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

https://drie60.com