Carlspall
Image default
Health / Alternative

Muziek tijdens het sporten

Erg veel mensen luisteren muziek tijdens het sporten, maar de vraag is dan natuurlijk is dit ook daadwerkelijk goed tijdens het sporten? Het antwoord hierop is: Ja, dit is goed. Als jij dus nog geen muziek luisterde tijdens het sporten dan is dat zeker een aanrader. Je kan bijvoorbeeld naar 538 luisteren tijdens het sporten, maar je kan er ook voor kiezen om jouw eigen afspeellijst samen te stellen. Maar waarom is het muziek luisteren tijdens het sporten nou zo goed? Daar krijg je in dit artikel antwoord op.

Uit onderzoek blijkt dat het muziek luisteren tijdens het sporten op verschillende vlakken beter is voor jouw prestaties. Twee van die voordelen zijn het langer door kunnen gaan met sporten en het minder pijn hebben. Deze twee voordelen zijn voor veel mensen zeer belangrijk en het komt doordat jouw hersenen  goede muziek als positief ervaren en daardoor voel jij minder pijn. Daarnaast kun je je ook nog eens beter concentreren tijdens het sporten wanneer jij muziek in hebt en dit lijkt misschien niet heel belangrijk, maar dit kan het wel zijn. Doordat jij je namelijk goed concentreert tijdens het sporten vergeet je de tijd even en ben  je niet alleen maar aan het denken aan wanneer je nou eens klaar bent met sporten. Daarnaast is een ander voordeel van een betere concentratie dat je oefeningen waarschijnlijk beter zullen worden uitgevoerd. Vooral bij krachttraining is dit van belang en daarom is het luisteren van muziek tijdens krachtoefeningen ook zeker een aanrader. Ten slotte werkt muziek voor veel mensen als motivator tijdens het sporten, maar dit hoeft natuurlijk niet bij iedereen zo te zijn.

Blijf jij liever gewoon sporten zonder muziek, dan kan dat natuurlijk ook gewoon. Je kan ten slotte altijd thuis nog naar je favoriete muziek of naar de radio luisteren, dit ligt geheel aan jouw voorkeur.

http://www.radioguide.fm/