Carlspall
Image default
Health / Alternative

Efficiënt je huis verwarmen

Er zijn heel wat nieuwe technieken om je huis op een duurzame manier te verwarmen. Zo kan je bijvoorbeeld stroom opwekken door middel van zonnepanelen en verminderen of stoppen van gas door gebruik van een hybride warmtepomp. Een efficiënte manier om je huis te verwarmen is een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming. De tempratuur van het water kan relatief laag blijven om de vloer te verwarmen en zo kan dit ook goed gebruikt worden in de zomer. Hoe? Dat leggen we je verder uit in deze blog

Waarom is de vloerverwarming en de warmtepomp een efficiënte combinatie.

De vloer heeft relatief een groot oppervlak waardoor de temperatuur niet al te hoog hoeft te zijn. De ideale tempratuur voor vloerverwarming is tussen de 25 en 35 graden Celsius. Een warmtepomp werkt het best als het water moet verhitten tot een tempratuur van 35 graden. Het rendement van beide is dus veel beter door de tempratuur overeenkomsten.

Koelen met vloerverwarming

De vloer verwarming kan niet alleen de vloer verwarmen maar ook koud maken. Dit is ideaal voor de warme zomerdagen. Wel zitten er een aantal restricties op de temperatuur van het water. Zo mag het water niet lager zijn dan 16 graden Celsius want dan kan de vloer nat worden.

Isoleren

Naast de warmtepomp en de vloerverwarming mag een goed geïsoleerd huis ook niet missen. Hoe beter het huis geïsoleerd, hoe beter de warmte in het huis blijft en hoe beter de warmte in het huis blijft hoe minder je energie hoeft op te wekken. Het is dus een goede investering om je huis zo goed mogelijk te isoleren en daarbij een warmtepomp aan te schaffen. Zo verbruik je dan bijna tot geen aardgas en blijft de warmte perfect in het huis. Zo voorkom je onnodige kosten en gaat de waarde van je huis ook nog eens omhoog.

https://techneco.nl/