Carlspall
Image default
Bedrijven

Tiny house bouwen en maken met schroeffundering

Schroeffundering om je tiny house te bouwen: een duurzame en groene keuze

Tiny houses zijn hot. Logisch, want ze sparen het milieu, je kunt je huis meenemen als je verhuist en je bent snel klaar met stofzuigen. Een tiny house op wielen is makkelijk verplaatsbaar, maar dat geldt net zo goed voor je miniwoning op een fundering. Hoe? Met onze schroeffundering. Ga je verhuizen, dan halen we de schroeffundering er weer uit en we gebruiken hem opnieuw op je volgende standplaats. Of we kopen de fundering van je terug, die we dan hergebruiken of recyclen. En dat past uitstekend in de gedachte van duurzaam en circulair bouwen.

Wat is een tiny house eigenlijk?

Een tiny house is een compact en klein huis, dat past bij een minimalistische en milieuvriendelijke levensstijl. De oppervlakte varieert ongeveer van 15 tot 50 vierkante meter en het huisje is bedoeld voor permanente bewoning. Gezien het huidige woningtekort ondersteunen steeds meer gemeenten de tiny house beweging.

De tiny house movement heeft veel harten veroverd. Ook die van ons. En zeker als er een (tijdelijke) fundering nodig is. We hebben dan ook met veel plezier meegewerkt aan Ecodorp Bolderburen in Almere en aan projecten in Koedijk en Beilen. Daarnaast worden we steeds vaker als kennispartner ingeschakeld door opdrachtgevers en gemeenten.

Wist je dat: Een schroeffundering is tot 70% milieuvriendelijker dan een betonnen fundering

Een traditionele fundering van beton past niet bij de groene doelstelling van tiny house bewoners. Met een betonnen fundering laat je namelijk een flinke ecologische footprint achter. Onze schroeffundering verkleint die footprint met 50 tot 70 procent. Een stevige bewering, die ingenieursbureau Movares voor ons heeft doorgerekend.

Hoe dat kan?

  • Minder transportbewegingen. Schroeffunderingen zijn lichter en ze nemen minder ruimte in beslag. Daarnaast is er geen droogtijd, zoals bij beton. Onze monteurs hoeven dus maar één keer te rijden, want de fundering is in één dag klaar.
  • Volledig recyclebaar. Na gebruik kunnen we de schroeffundering hergebruiken (re-use) of omsmelten tot nieuwe schroeffundamenten (recycle).
  • Snellere montage. Graafwerk is overbodig. Dat bespaart tijd en materieel, zoals graafmachines.
  • Kleinere machines. We monteren handmatig, met kleine hydraulische- of elektrische machines. Het resultaat: minder of geen CO2-uitstoot.
  • Minder benodigde arbeidskracht. De schroeffundamenten worden vooraf geproduceerd. Op locatie hoeven we ze alleen nog te monteren. Dat doen we in korte tijd, want het is veel minder werk dan graven en betonstorten. Bovendien zijn we bij de planning en uitvoering niet afhankelijk van het weer.

Werkt dat nou echt zo goed als we beloven, een tiny house maken met schroeffundering?

Uiteraard. En als funderingsspecialist zeggen we het ook gewoon eerlijk als jouw situatie om een andere oplossing vraagt. Zelf zijn we natuurlijk erg enthousiast over schroeffundamenten voor tiny houses. En onze opdrachtgevers ook. Zo pasten we onze fundering toe bij de pilotprojecten en start-ups van onder andere Sustainerhomes, Compact Lodges en Zeecontanterwoningen.nl. We dachten actief mee bij innovatieve projecten en met gerenommeerde bedrijven en we deden een schat aan kennis en ervaring op. En nog steeds staan we voor 100% achter ons product.

Wil je het met je eigen ogen zien?

Dat kunnen we ons voorstellen. Daarom nodigen we je graag uit voor een demo. In drie tot vier uur laten we je alle ins and outs van de schroeffundering zien. We vertellen je alles over het product, de toepassing en de montage. Kies je daarna voor een schroeffundering als je een tiny house gaat bouwen, dan ken je het product als geen ander. En je weet precies wat je aan ons en aan ons product hebt.

En het gedoe met wetten, regels en kleine letters?

Regelen wij voor je. Samen met de beslissende constructeur of overheidsorganen zorgen we voor een goedkeuring op onze fundatie. In collectieve trajecten doen we dit traject meestal voor meerdere (of alle) tiny houses tegelijk. Dat bespaart tijd en kosten.

Uniek: de terugneemgarantie van WSF

Ga je verhuizen? Dan demonteren we de schroeffundering weer, als je wilt. Daarna monteren we hem weer op de nieuwe locatie. Heb je geen nieuwe bestemming voor je tiny house of heb je op de andere locatie een andere funderingsvorm nodig? We betalen je de dagwaarde en dan nemen we de schroeffunderingen weer mee terug voor hergebruik of recycling. Deze optie heb je niet bij gebruik van fundatiepalen, dus tel uit je winst.

En de prijs?

Bij lichte bouwwerken is je investering bij aanschaf van een schroeffundering ongeveer even hoog als bij een traditioneel fundatiesysteem. Door het de unieke terugneemgarantie behoudt de schroeffundering een restwaarde, die de fundatiepalen niet hebben. Per saldo is een schroeffundatie dus goedkoper.

Maar wat belangrijker is als je een tiny house gaat maken: met de schroeffundering kies je voor een duurzaam alternatief en een minimale ecologisch footprint. Dezelfde voordelen als een betonnen fundering, zonder de nadelen.

En nu?

Heb je interesse in de tiny house movement (als bewoner, ontwikkelaar, bouwer of gemeente)? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.

https://schroeffundering.nl/