Carlspall
Image default
Bedrijven

De voor en de nadelen van een kinderdagverblijf in de regio van Rotterdam

 

Twijfel over kinderdagverblijf Rotterdam? Hier volgen de voor- en nadelen van een kinderdagverblijf. 

Voordelen

  1. Ontwikkeling

Op het kinderdagverblijf ontwikkelen de sociale vaardigheden van het kind zich doordat het met andere kinderen speelt en leert rekeningen te houden met ze. Het kind is onderdeel van een groep en daarmee wordt de zelfstandigheid van het kind bevorderd. Zo leren ze bijvoorbeeld hun eigen jas aan te doen en verantwoordelijk te zijn voor hun eigen spullen. Ook leren ze op jonge leeftijd al dat opruimen ook hoort bij spelen. 

  1. Ander speelgoed

Op het kinderdagverblijf heb je ander speelgoed dan thuis. Dit kan uitdagend en leuk zijn voor het kind. Daarnaast bevat het kinderdagverblijf veel educatief speelgoed, waardoor ze spelenderwijs nieuwe dingen leren. 

  1. Ritme

Thuis wordt er gestreefd naar regelmaat en structuur. Op het kinderdagverblijf wordt er veel structuur gecreëerd door alle dagelijkse vaste rituelen. 

  1. Andere activiteiten

Op het kinderdagverblijf kunnen hele andere activiteiten worden uitgevoerd dan thuis. Je kan met name veel groepsopdrachten uitvoeren. Voor het kind is het heel leuk en leerzaam om met soortgenootjes dingen te doen. Ze letten op wat iedereen doet en zo leren ze ook veel van elkaar.

Nadelen

  1. Meerdere opvoeders

Vooral als het kind meerdere dagen naar het kinderdagverblijf gaat, krijgt het meer te maken met verschillende leidsters. Niet voor elk kind is dit even makkelijk. Als ouder moet je ook accepteren dat je niet meer de enige bent die van invloed is op de opvoeding van je kind.

  1. Ziek

Als je kind naar het kinderdagverblijf gaat, zal het over het algemeen vaker ziek worden. Ze komen daar natuurlijk meer in contact met kinderziektes en verkoudheden. 

  1. Kopiëren van gedrag

Dit punt kan zowel een voordeel zijn als een nadeel. Het kind leert veel van de andere kinderen om zich heen. Zo kan het ook gedrag gaan kopiëren dat ongewenst is. Het zou dan kunnen dat het thuiskomt met gedrag dat onherkenbaar is voor jezelf.  

 

Gerelateerde artikelen

Jouw woning verbouwen, aan welke kosten moet je denken?

Het vinden van de juiste SEO specialist | Ralf van Veen

Giftige stoffen in groenten en de impact hiervan op de sapkuur