Carlspall
Image default
Auto's en Motoren

Dashcam

Dashcams zijn erg handige apparaten voor in de auto. Zo kunnen ze veel voordelen met zich meebrengen en het kan juist datgene zijn dat cruciaal is op het moment dat je in een ongeluk terecht komt. In principe is een dashcam niets meer dan een klein cameraatje dat in uw auto geplaatst wordt op een dusdanige manier dat het naar buiten toe filmt. Tegenwoordig zijn er ook prettige opties waarbij de dashcam in de binnenspiegel wordt ingebouwd op een wijze dat het ook niet storend voor het oog is. Bij ons kunt u verschillende dashcams kopen die elk hun eigen kenmerken hebben. Hieronder leest u meer over de mogelijkheden en voordelen.

 

 

De voordelen en mogelijkheden van een dashcam

Wie een dashcam heeft krijgt te maken met veel verschillende voordelen. Deze kleine camera’s bieden de mogelijkheid om alles tijdens uw autorit wat zich voor je afspeelt te filmen. Dit betekent dat als u een ongeluk krijgt waarbij u onschuldig bent, de beelden die uw camera heeft vastgelegd de doorbraak kunnen forceren gedurende de rechtszaak. Verder hecht ook de verzekering grote waarde aan beelden. Hierdoor is het ook een stuk makkelijker om een schadevergoeding te ontvangen indien u beelden heeft van het ongeval. Daarnaast kan het ook zijn dat uw beelden cruciaal zijn in bepaalde onderzoeken. Als er zich ergens een incident voordoet waar u toevallig langsrijdt kan het zijn dat uw beelden zorgen dat er een dader wordt opgepakt.

 

 

Verschillende soorten dashcams

Daschams zijn er in diverse soorten en maten. Zo zijn er bijvoorbeeld varianten die in staat zijn in Full HD te filmen. Dit is erg voordelig als u scherpe beelden wilt. Verder hebben sommige varianten ook een fotofunctie en microfoonfucntie. Ook de parkeermodus is een functie die steeds meer dashcams hebben. Deze functie zorgt ervoor dat zelfs als u geparkeerd staat en dus niet rijdt, uw camera verder filmt. Indien er zich dan in de nacht een incident voordoet kan dit erg handig zijn. De G-sensor die veel varianten hebben is een sensor die schokken registreert en aanvoelt. Zodra er zich een schok voordoet zoals een ongeluk zorgt deze functie meteen dat de beelden op de dashcam worden veiliggesteld. Erg handig dus als u in een ongelukkige situatie terecht komt. Verder kunnen dashcams ook in uw binnenspiegel worden ingebouwd.