Carlspall
Image default
Auto's en Motoren

Op zoek naar een gebruikte Citroën C4 Cactus?

Er is een ruim aanbod als je zoekt naar een gebruikte Citroën C4 Cactus, genoeg om uit te kiezen dus. Het is wel handig om vantevoren het een en ander te weten over deze auto.

De eerste C4 Cactus verscheen in 2014. Dit was de eerste crossover die zichzelf kon beschermen. De auto heeft op elke zijde een soort rubberen kussens waardoor hij beter beschermd is tegen krassen en deuken. Dit was een hele bijzondere uitvinding, echter had iedereen zijn eigen mening over de auto. De auto is wel heel populair want je ziet ze overal rijden en dat is een goed teken. Zoals elke andere gebruikte auto zijn er wel een aantal zaken waar je op moet letten als je zoekt naar een gebruikte Citroën C4 Cactus. De C4 heeft wat vaker problemen met de elektronica. Sensoren kunnen stuk gaan en er kunnen verschillende storingen plaatsvinden. Dit komt niet bij elke C4 voor, maar houd er rekening mee.

 

In 2018 verscheen de facelift van de C4, deze viel duidelijk beter in de smaak. Vandaag de dag koop je al een nette C4 voor rond de €8000, de facelift kost je nog rond de €14.000 voor een nette versie. Verder zijn dit leuke en comfortabele auto’s. Ze bieden genoeg ruimte om je boodschappen te doen. Je kan er ook met het hele gezin mee op vakantie gaan.

Na de aankoop

Als je uiteindelijk de juiste C4 Cactus gevonden hebt, zit er niks anders op dan de auto te verzekeren. Als je dit gedaan hebt, kan je lekker de weg op en kilometers maken. Helaas is het bij elke auto zo dat je pech kan krijgen, hier kun je niks aan doen. Zorg ervoor dat je hier iets voor geregeld hebt. Er zijn genoeg instanties voor hulp onderweg, zo kan je altijd weer doorrijden of vervangend vervoer krijgen.