Carlspall
Image default
Toerisme

De wereld van Bruegel

bokrijk museum

De interactieve tentoonstelling ” De wereld van Bruegel” is geen klassieke traditionele tentoonstelling op een bepaalde locatie in het museum. Deze route is meer dan 2 kilometer lang en heeft 11 locaties – Bruegelhalte – verspreid over een deel van het Openluchtmuseum Bokrijk. Zo’n uitdaging ga je niet alleen aan!

Een deel van de ontwikkeling van deze tentoonstelling wordt toegeschreven aan vele partners, waaronder Toerisme Vlaanderen en Limburg. We zijn erg dankbaar voor de steun en het vertrouwen van elk van hen. We willen ook het Kunsthistorisches Museum in Wenen bedanken voor de voortreffelijke en vreugdevolle samenwerking.

De wereld van Bruegel in Bokrijk is het werk van het Bruegel-team: Ze vormden een creatief team met tentoonstellingsproducent A.C.P., spelontwerper Toyfoo, theater Laika-Theater der Zinnen, architect Bokrijk en curator BKRK.

In de eerste fase werd het team, door de inbreng van Katrien, ondergedompeld in de kennis en inzichten over Bruegel. Na brainstormen en investeren in ieders onderwerp en kennis, stelde het team het curriculum en plan vast.

https://www.dergatsjev.be/2020/09/bokrijk.html