Carlspall
Image default
Auto's en Motoren

Paruzzi.com: hét adres voor oldtimer onderdelen Kever

Bij Classic Volkswagens denken de meeste mensen aan de Kever – internationaal bekend als Beetle – maar er zijn veel meer modellen. We sommen de populairste voor je op:

– Spijlbus;

– Panoramabus;

– T25/T3 Bus;

– Type 3;

– Karmann Ghia;

– Kübel.

Over Type 3 vertellen we je wat meer. Dit model is verkocht als Volkswagen 1500 en 1600. In vergelijking met de Kever (Type 1) bood deze auto iets meer luxe en ruimte. Voor de duidelijkheid: de Transporter, een bestelwagen, geldt als Type 2. De ruimte in de VW Type 3 werd gecreëerd door de luchtgekoelde viercilinder boxermotor achter- in plaats van voorin te plaatsen. Er was (en is!) zowel onder de achter- als de voorklep ruimte voor bagage. De techniek van de Type 3 Volkswagen was in principe vergelijkbaar met de Kever. In 1961 werd de Type 3 VW aan het grote publiek gepresenteerd op de autobeurs IAA Frankfurt. Hij zou tot 1973 gebouwd worden. Qua versnellingsbak waren er twee mogelijkheden: handgeschakeld vier versnellingen of automatisch drie versnellingen. In totaal zijn er 2.583.015 van deze Volkswagens gemaakt. Opvolger werd de VW 34 die bekend staat als Karmann Ghia.

Bezitters van een klassieke Volkswagen kunnen bij Paruzzi naast onderdelen ook Kever accessoires kopen. De voorraad is gerubriceerd in 10 groepen. Groep 0 is de zogenoemde ‘diversen groep’. Je kunt hierbij denken aan onderhoudsmiddelen, gereedschappen en boeken. Er zit een boek tussen over Weber carburateurs. Een Engelstalig boek. De demontage, montage, tuning en werking worden uitgebreid besproken. Evenals veel voorkomende problemen. Het boek bevat verder overzichten met technische gegevens van de verschillende modellen carburateurs. De serie Classic VW PARTS 1 t/m 7 kunnen we van harte aanraden. Deze boeken zijn in het Nederlands verkrijgbaar. Het zijn technische boekwerken over de luchtgekoelde Volkswagen. Uitgangspunt is dat de lezer niet technisch onderlegd is en ook geen ervaring heeft met sleutelen aan auto’s. De uitleg is eenvoudig, gedetailleerd en zeer gestructureerd. Eigenlijk zou iedere VW-bezFkeitter deze boeken als naslagwerk in de kast hebben moeten staan!

https://www.paruzzi.com/nl

Gerelateerde artikelen

Waaruit bestaan de kosten voor een auto verschepen?

Dashcam

Motorrijbewijs halen in Hengelo