Carlspall
Image default
Woning en Tuin

De beste manier om jaloezieën schoon te maken

Jaloezieën werken als bedekking van ramen. Behalve dat ze je beschermen tegen de directe inwerking van zonlicht, kan een jaloezie ook iets toevoegen aan je woninginrichting. Maar meestal onderwaarderen we het belang ervan en laten we het werkeloos zitten. Daarom moeten we onze jaloezieën onderhouden zoals we onze ramen verzorgen. Zo kun je de kwaliteit van de jaloezieën behouden en er lang de vruchten van plukken.

Misschien denk je dat jaloezieën schoonmaken een tijdrovende klus zal zijn. Maar, als je de juiste procedure voor het schoonmaken kiest, kun je de klus snel klaren. Hier bespreken we dus de beste manier om jaloezieën snel schoon te maken.

Maak de jaloezieën schoon

Nu moet je de jaloezieën schoonmaken. Als je verticale jaloezieën in je huis hebt, moet je de onderkant ervan vasthouden om ze stevig te houden. Gebruik een microvezeldoek om de jaloezieën van boven naar beneden af te nemen. Zorg ervoor dat je ze met een neerwaartse beweging afveegt om losraken te voorkomen. Bovendien kun je een stofzuiger gebruiken die geleverd wordt met een glad borstelhulpstuk en een lage zuigkracht. Het zal je helpen om je van stof te ontdoen.

In het geval van horizontale jaloezieën volg je hetzelfde proces, op één ding na. In plaats van in de neerwaartse beweging te vegen, veeg je van links naar rechts. Begin altijd bij de bovenste lamel en ga naar beneden. Zo voorkom je dat het stof op de al schoongemaakte plekken valt.

Gebruik een lichtvochtige doek voor vervuilde jaloezieën

Soms is afstoffen niet voldoende om de jaloezieën schoon te krijgen. Gebruik tijdens die momenten een microvezeldoek. Je moet de doek voor het schoonmaken vochtig maken met warm water. Wees voorzichtig als je een houten jaloezie in je ramen hebt, want te veel nattigheid kan die beschadigen.

Draai de jaloezieën om

Je moet ook de andere kant van de jaloezieën schoonmaken. Draai daarvoor het rolgordijn om en volg hetzelfde proces. Met behulp van een stofzuiger of een microvezeldoek veeg je je jaloezieën schoon.

Beste manier om jaloezieën snel schoon te maken op basis van het materiaal

Producenten gebruiken verschillende soorten materialen om jaloezieën te maken. Kennis van die materialen zal je een goed inzicht geven. Hier is de lijst van de meest voorkomende materialen die gebruikt worden om de jaloezieën te maken.

Metaal

Van alle metalen gebruiken fabrikanten aluminium om jaloezieën te maken, vanwege hun duurzaamheid. Ze zijn efficiënt genoeg om de lange uren van blootstelling aan zonlicht te doorstaan zonder enige schade op te lopen. Je kunt een droge lap gebruiken om het stof en vuil van de aluminium jaloezieën af te vegen. Als je ze na lange tijd schoonmaakt, gebruik dan zachte zeep en water om ze schoon te maken.

Kunststof

Kunststof jaloezieën zijn tegenwoordig een van de populaire keuzes, vanwege hun ongevoeligheid. Plus, ze zijn gemakkelijk te wassen, gemakkelijk te buigen, en moeilijk te breken. Vergeleken met andere jaloezieën zijn ze gemakkelijker te onderhouden. Je kunt ze afnemen met een mengsel van zeep en water of met een droge doek.

Hout

Houten jaloezieën zijn stijlvol, elegant, en verfijnd. Ze zijn duurder dan andere jaloezieën. Je moet extra voorzichtig blijven bij het schoonmaken van je houten jaloezieën en water vermijden. Anders veroorzaakt het verkleuring en kromtrekken. Je moet ook agressieve chemicaliën vermijden. Gebruik een zachte doek of plumeau om de lamellen voorzichtig te wassen. Zo maak je de jaloezie vrij van vuil en stof.

Conclusie

Verzorg je jaloezieën door de beste manier op te pikken om jaloezieën snel schoon te maken. Neem de oplossingen door die we in dit artikel vermeld hebben. Het zijn allemaal gemakkelijke en snelle processen.  

https://www.raamdecoratie.com