Carlspall
Image default
Bedrijven

Alles over je advocaat

Wat doet een advocaat?

Een advocaat verdedigd zijn of haar cliënt tegen de beschuldig(en) van de tegenpartij. Dit doet de advocaat op een zo goed mogelijke manier om de rechter ervan te overtuigen dat de desbetreffende cliënt onschuldig is.

De kwaliteiten van een advocaat

Een advocaat moet deskundig zijn. Hij of zij moet op de hoogte zijn van de actuele wetten en rechtsregels. Dit kan lastig zijn omdat juridische regelingen vaak veranderen. Daarnaast moet een advocaat partijdig zijn en zijn cliënt zo goed mogelijk verdedigen ook al blijkt hij of zij gaande het rechtsproces schuldig te zijn. Ook moet een en advocaat vertrouwelijk zijn. Elke advocaat heeft een geheimhoudingsplicht. Tot slot moet een advocaat integer zijn, dit wil zeggen dat je vasthoudt aan bepaalde normen en waarden en in dit geval ook juridische wetgevingen en regels, ook als deze van buitenaf onder druk staan

Wat kost een advocaat?

Kosten van een advocaat kunnen sterk verschillen en zijn afhankelijk van onder andere: uurtarieven, kantoorkosten, screenings, kosten voor incasso’s en bedrijfschecks. Bij advocaat geldrop betaal je alleen voor het eerstgenoemde. Bij advocaat geldrop zijn screenings van algemene voorwaarden, incasso’s, deelname aan workshops en toegang tot de Portal geheel kosteloos. Indien gewenst is het zelfs mogelijk om door meerde advocaten verdedigt te worden. Echter ben je niet in staat om een advocaat te betalen dan krijg je er een toegewezen. In sommige gevallen ben je verplicht om de kosten van de toegewezen rechtsbijstand zelf betalen. Dit kan alleen als de rechtspraak van de rechter definitief is. Ook wel een onherroepelijke veroordeling genoemd.

 

Wie heft recht op een advocaat?

Iedereen heeft recht op een advocaat. Zelfs de grootste criminelen hebben recht op een advocaat. Iemand is pas schuldig wanneer het bewezen wordt. De rechtsbijstand is voor iedereen in Nederland. En daarmee dus ook messen zonder een Nederlandse nationaliteit.

https://openlegal.nl/advocaat-geldrop/

Gerelateerde artikelen

Elektricien Helmond werkt veilig

Vakantie in het buitenland of in je eigen tuin onder de veranda?

Hele professionele uitvaartverzorging in Utrecht