Carlspall
Image default
Bedrijven

Wat kunt u doen wanneer de koper van uw huis zijn/haar financiering niet rond krijgt?

Koper van huis krijgt financiering niet rond, wat nu?

Dacht u dat u uw huis verkocht had, maar krijgt de koper de financiering niet rond? Dit is geen fijne situatie om uw in te bevinden, maar helaas wel een situatie waar u tegen aan kunt lopen bij het verkopen van de woning. Wanneer u zich in deze situatie bevindt, is het belangrijk als verkoper dat u weet hoe u in deze situatie het beste kunt handelen. Wanneer u uw woning verkoopt aan De Nationale Vastgoedportefeuille bent u er verzekerd van dat de woning verkocht en loopt u niet het risico dat de koper terugkomt op de verkoop doordat deze de financiering niet rond krijgt.

 

Wat te doen in deze situatie

Wanneer u zich in deze situatie bevindt, zijn er verschillende manieren waarop u kunt handelen. Deze manier van handelen ligt voornamelijk aan de afspraken die voorafgaand aan het ondertekenen van de koopovereenkomst gemaakt zijn. Wanneer de financiering namelijk in het contract opgenomen is als ontbindende voorwaarde, heeft de koper het recht om terug te komen op zijn aankoop wanneer de financiering bijvoorbeeld niet kan worden rond gemaakt. Hier heeft de koper echter niet alle tijd voor, dit moet wel voor bepaalde datum gedaan worden. Wanneer hier niet aan voldaan wordt, kunnen de financiële gevolgen achterhaald worden op de koper. Een andere optie kan zijn om de koper meer tijd te geven om de financiering wel rond te krijgen en wanneer hier nog niet aan voldaan wordt, alsnog de financiële gevolgen te achterhalen bij de koper. Deze koper moet dan een boete betalen van minimaal 10% van de aankoopprijs.

 

Woning verkopen zonder onzekerheden

Wanneer u uw woning wilt verkopen is het begrijpelijk dat u graag zekerheid wilt hebben over de daadwerkelijke verkoop. Bij verkoop aan ons bent u verzekerd van de verkoop van uw woning. Wij zorgen voor zekerheid en een directe en snelle afhandeling van het proces. Hiermee ontnemen wij u een langdurig verkooptraject.

 

 

 

http://denationalevastgoedportefeuille.nl/huis-verkopen/