Carlspall
Image default
Woning en Tuin

Welke kledingkast past mooi in jouw slaapkamer?

Naast het bed is een kledingkast in een badkamer bijna niet weg te denken. Het is daarom voor de uitstraling en voor de opbergruimte belangrijk dat je een goede keuze maakt. Nu is het aanbod in kledingkasten erg groot en kan je bij veel verschillende meubelpartijen mooie stijlen kasten krijgen. Hoe kies je nu de juiste kledingkast? Welke soorten kasten zijn er? Dit zijn vragen die verder in deze blog worden besproken en beantwoord.

Een kledingkast moet voldoen aan….

Voordat je naar de kleuren, stijl en soort kast gaat kijken is het eerst goed om op een paar punten te letten. Zo moet je eerst goed weten hoe groot de kast kan zijn om een mooie plek in de slaapkamer te bemachtigen. Daarnaast moet een kledingkast ook genoeg ruimte bieden om voldoende kleding op te bergen. Het liefste heb je in een kledingkast verschillende opbergmogelijkheden. Zo heb je bepaalde planken waar je kleding op kunt plaatsen, maar wil je overhemden en jasjes misschien wel ophangen aan een rails. Het is handig om te kijken of de kast die je wilt kopen dit wel heeft. Verder is de stabiliteit en stevigheid ook belangrijk. Kan de kast bepaalde gewicht aan en kan de kast tegen een stootje. Je wilt natuurlijk niet dat je kast te veel gaat bewegen als je iets plaatst. Als dit in orde is kan je gaan kijken naar de verschillende soorten kasten en of de stijl of kleur van de kast mooi past bij de rest van de slaapkamer.

Welke kledingkast deur moet ik kiezen?

Er zijn verschillende soorten, stijlen en kleuren kledingkasten, maar welke kledingkastdeur moet je nu kiezen. Je kan kiezen uit verschillende opties namelijk., de open kledingkast, de kledingkast met draaiende deuren en de kledingkast met schuifdeur. Al deze kasten hebben voor- en nadelen. Zo heeft de openkledingkast als voordeel dat de deur geen ruimte in beslag neemt en dat je kleding makkelijk kan pakken, maar het nadeel is dat als je de kast niet goed indeelt het rommelig kan overkomen. Voor de draaideur kledingkast geldt dat het fijn is om de kleding achter een deur te hebben en niet meteen zichtbaar te hebben, maar een draaideurkast kan bij het open doen wel ruimte in beslag nemen waar je van te voren rekening mee moet houden. Deze kasten zijn misschien niet ideaal voor kleine slaapkamers. Een schuifdeurkast is wel ideaal voor een kleine slaapkamer, dit komt omdat de kleding niet zichtbaar is en als je de kleding wilt pakken hoef je niet de deur open te slaan, maar kan je deze schuiven. Nadeel is wel dat je niet in zijn geheel de kledingkast open kan hebben op één moment. Bij Emob heb je vele mooie soorten, stijlen en maten kledingkasten voor jouw slaapkamer. 

Slimme toevoegingen

Kledingkasten hebben verschillende onderdelen en het is handig om bepaalde onderdelen zeker terug te laten komen. Zoals eerder genoemd is een rails mooi om te hebben in de kledingkast, maar lades zijn ook handig. Een lade voor sokken of ondergoed is zeker handig. Je kan er ook voor kiezen om aan de deur van de kledingkast haakjes te maken om nog meer opbergmogelijkheden te bieden. Tot slot is een spiegel op de kledingkast ook handig. Dit kan je aan de voorkant van de kast monteren, maar je kan ook de spiegel aan de binnenkant van de deur hebben of zelfs een kledingkast kiezen met een spiegel als deur.