Carlspall
Image default
Bedrijven

Jouw woning verbouwen, aan welke kosten moet je denken?

Ben jij van plan binnenkort je woning te gaan verbouwen, dan heb je een drukke periode voor de boeg. Het maakt in principe niet uit of je grootste plannen hebt of het liever kleinschalig wilt houden, verbouwen kost altijd een smak geld. Uiteraard wordt je woning ook meer waard naarmate je iets hebt verbouwd en je profiteert natuurlijk in het dagelijks leven van de verbouwing zelf. Helaas is het altijd lastig om precies in te schatten hoeveel geld je dit gaat kosten. Wel kun je een begroting opstellen en voor jezelf budgetteren wat je maximaal uit zou willen geven.

 

 

 

Soorten kosten

Eigenlijk zou je de kosten van een aanbouw, verbouwing of renovatie kunnen opsplitsen in 3 verschillende categorieën. Je hebt arbeidskosten, materiaalkosten en voorrijkosten. Die laatstgenoemde zijn relatief gezien vrij laag. Je zult het meeste moeten uitgeven aan die andere twee. Verder moet je zelfs beslissen welke materialen je wilt gebruiken, een bouwcontainer huren, aanwezig zijn op locatie van de verbouwing en nog veel meer. Kortom, een verbouwing is nog al wat.

Om te besparen in sommige opzichten zodat je weer meer kunt spenderen in andere gebieden is het goed om zoveel mogelijk zelf te doen. Ben jij zelf handig of heb je iemand in de familie die technisch is, dan is dat allemaal mooi meegenomen. Vraag desnoods en stel goede vrienden om je even bij te staan. Natuurlijk kun je niet alles zelf. Een bouwcontainer huren of een gevelrenovatie zijn dingen waar je gewoon niet mee weg komt zonder te betalen.

 

Wat kun je zelf doen?

Tóch zijn er wel degelijk dingen die je zelf alvast kunt doen om de algemene kosten te bedrukken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld sloopwerk. Ook zul je merken dat gereedschap een grote kostenpost is. Hierop kun je besparen door spullen als drilboren en ander zwaar gereedschap te lenen in plaats van te huren of kopen. Het is ook slim om er tijdens het slopen op te letten of er geen resten zijn die je in een latere fase van de verbouwing nog kunt hergebruiken.

https://www.afvalcontainersvlk.nl/bouwcontainer-huren/

Gerelateerde artikelen

Het opstellen van een principeverzoek

Een professioneel SEO bureau waar ik terecht kon

Een groter internetbureau in Rotterdam inhuren