Carlspall
Image default
Beauty en verzorging

HOE DONKERE VLEKKEN TE VERMINDEREN?

Een ongelijkmatige teint, vlekken en donkere vlekken zijn allemaal veel voorkomende problemen die gepaard gaan met hormoongeïnduceerde hyperpigmentatie, en ze kunnen moeilijk te voorkomen zijn. Dit soort huidproblemen zijn zo complex dat ze vaak de medische aandacht van een dermatoloog vereisen om ze te helpen verminderen of zelfs de onderliggende oorzaak aan te pakken. Het goede nieuws is dat je, terwijl je nauw samenwerkt met je arts om je hormonale gezondheid weer in balans te krijgen en een behandelplan te ontwikkelen, bepaalde stappen kunt nemen om verkleuringen te verminderen. Hier zijn wat tips over hoe je pigmentvlekken veroorzaakt door hormonen kunt voorkomen en behandelen.

Aan de oppervlakte lijkt huidverkleuring misschien een onschuldig huidprobleem. Toch zijn veel mensen ontevreden over hun huid door pigmentvlekken en een oneffen huidskleur. Of je nu ouderdomsvlekken hebt, donkere vlekken door acne, of een huid die er vlekkerig uitziet na een zonnebrand, er is iets wat je eraan kunt doen. Er is geen reden om je te schamen voor je huid. Laten we in plaats daarvan eens kijken naar een aantal mogelijke oorzaken van pigmentvlekken, en hoe je ze effectief kunt vervagen.

Pluk, krab of wrijf NIET aan uw huid. Als u open wonden of acne hebt, kan wrijven of pulken de ontsteking verergeren en leiden tot overmatige littekenvorming en hyperpigmentatie. In sommige gevallen kan dit leiden tot grote, donkere vlekken die maandenlang aanhouden. Als u de neiging voelt om in een puistje te prikken, kunt u overwegen om in plaats daarvan in een drukpunt te knijpen. Draag dagelijks een SPF van 30 of hoger om te voorkomen dat toekomstige puistjes door zonschade ontstaan. Rook niet. Uit een recent onderzoek is gebleken dat rokers drie keer zoveel kans hebben op het ontwikkelen van actinische keratose – AK-gerelateerde precancereuze laesies dan niet-rokers. Het is dus beter voor uw algemene gezondheid om helemaal niet te roken, maar het kan ook helpen om meer donkere vlekken op uw huid te voorkomen.

Als donkere vlekken hun intrek hebben genomen in uw gezicht, hals en lichaam, bent u niet de enige. Donkere vlekken worden ook wel ouderdomsvlekken of zonnevlekken genoemd en zijn het resultaat van een overmatige melanineproductie na blootstelling aan UV-stralen. Hoewel deze hyperpigmentatievlekken na verloop van tijd kunnen vervagen door consequent gebruik van korean skincare producten en bescherming tegen de zon zoals COSRX SPF, zijn ze vaak hardnekkig en blijven ze een veelvoorkomend huidprobleem voor velen.

https://www.kocosmo.nl/

Gerelateerde artikelen

Mannen bezoeken ook de beautysalon in Soest

Welke resultaten kun je verwachten als je vet laat bevriezen

Plan een gezichtsbehandeling in Apeldoorn