Carlspall
Image default
Eten en drinken

Berbere Aardappelen

Een Ethiopisch geïnspireerd recept voor berbere-aardappelen gemaakt met eenvoudige ingrediënten en smaakvolle berbere-kruiden. Veganistisch en glutenvrij, dit zorgt voor een smaakvol gezond bijgerecht.

Lees hier hoe je je eigen berbere kruidenmix maakt.

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • sjalotten, in dunne plakjes
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 1 grote tomaat, in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel berbere kruiden
  • ¾ kopje water
  • ¾ theelepel zout
  • ¼ theelepel peper
  • 1½ pond dunschillige aardappelen zoals Yukon-goud, in dunne plakjes gesneden
  • ¼ kopje verse bladpeterselie, gehakt
  • Druppel olijfolie

Routebeschrijving:

  1. Verwarm de oven voor op 400 ° F.
  2. Verhit de olie in een gietijzeren of ovenvaste koekenpan op middelhoog vuur, voeg de sjalotten toe en bak al roerend tot ze zacht zijn, 4-5 minuten.
  3. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten tot het geurig is.
  4. Voeg de tomaten en hun sappen toe en blijf koken tot ze beginnen te breken en zacht worden, 3-4 minuten.
  5. Roer de berberekruiden, zout en peper en het water erdoor. Schep ¾ kopje van het tomatenmengsel eruit en zet apart.
  6. Voeg de aardappelen toe, schep ze om aan elke kant en leg ze in lagen.
  7. Giet het bewaarde tomatenmengsel erover.
  8. Dek goed af met een deksel of met folie. Breng op het fornuis aan de kook en zet het 30 minuten in de oven.
  9. Verwijder het deksel en controleer of de aardappelen gaar zijn. Bak nog 5-10 minuten zonder deksel.
  10. Bestrooi met verse peterselie en besprenkel met een beetje olijfolie.