Carlspall
Image default
Mode en Kleding

Waar moet je op letten als je een regenjack koopt?

Het antwoord is heel eenvoudig: nauwsluitend, maar zeker niet verstikkend! Zorg er ook voor dat uw regenjas een lengte heeft die bij uw voorkeur past. Sommigen houden van lekker lang, maar voor dynamisch gebruik is het gunstig als de regenjas niet te ruim uitgesneden is, want te lange jassen beperken de bewegingsvrijheid van de benen.

2-weg ritsen (d.w.z. ritsen die je ook van onderen kunt openen) minimaliseren dit probleem, maar hoe langer de jas, hoe zwaarder hij is – een belangrijke factor voor trektochten waarbij de regenjas vaak in de rugzak wordt opgeborgen.

Zorg ervoor dat je genoeg bewegingsvrijheid hebt in de schouderpartij! Niet alleen tijdens een trektocht, maar ook op de camping of in de speeltuin bent u soms veel in beweging en een regenjack die u insnoert, werkt u vroeg of laat op de zenuwen. Tegelijkertijd moet het er natuurlijk goed uitzien en niet “baggy” zitten – je kunt een goede kwaliteit vaak herkennen aan de snit, die de twee componenten “nauwsluitend, getailleerd model” en “voldoende bewegingsvrijheid” combineert.

Hardshells van (uiteraard betrouwbaar waterdicht) stretchmateriaal of met grote stretchinserts in de schouderpartij zijn zeer praktisch. Deze jassen bieden veel bewegingsvrijheid en zijn zeer geschikt voor actief gebruik buitenshuis.

De mouwen moeten lang genoeg zijn als u uw armen naar voren strekt (zoals bij het wandelen met trekkingstokken). Zorg dat je ze past als je ze past.

Op zoek naar de beste regenjas? Kijk dan eens naar Rains.