Carlspall
Image default
Mode en Kleding

Ga niet zonder sport bh sporten

Ga niet zonder sport bh sporten

Wanneer je regelmatig in de sportschool te vinden bent, dan zal het je vast zijn opgevallen dat het gezelschap ontzettend gemêleerd is. Er zijn allerlei type mensen aanwezig. Uiteraard is er een tweedeling qua mannen en vrouwen, maar ook cardio en kracht zijn twee aparte takken van sport. Toch zal het je ook opvallen dat niet iedere vrouw een sport bh draagt. Wanneer je ze dan vraagt waarom ze dit niet dragen, dan is de kans vrij groot dat je van de ene vrouw te horen krijgt dat ze het niet fijn vinden zitten en de ander zal vragen waarom ze er überhaupt eentje moeten dragen. In beide gevallen is het natuurlijk niet goed te praten. Wel is de eerste groep een stuk kwalijker. Deze zijn zich er namelijk heel goed van bewust dat een sportbh belangrijk is! Om je ervan te overtuigen hoe belangrijk het dragen van een sport bh is, hebben we hier een aantal zaken voor je op een rijtje gezet!

Voorkom dat je op jonge leeftijd slappe borsten krijgt

Veel vrouwen hebben nog steeds het idee dat het krijgt van slappe borsten door het niet dragen van een sport bh een fabeltje is. Ze zijn vaak drukker met het uitzoeken van een leuke sport legging en een paar schoenen en schenken weinig tot geen aandacht aan de rest. Laat staan dat ze zich ervan bewust zijn wat de gevaren zijn wanneer je frequent sport zonder geschikte bh. Omdat we nog steeds teveel meiden in een bralette of push up bh zien sporten, is het zaak dit zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen. Voor degene die zich afvragen; wat is een bralette? Dat is een bh die geen ondersteuning biedt en de natuurlijke vormen van je lichaam laat zien. Niets mis mee uiteraard, maar niet handig voor tijdens het sporten!

Beschadigd borstweefsel

Het is belangrijk dat je je als vrouw realiseert dat er in je borsten geen spieren zitten. Dit betekend dus, dat je borsten eventuele schokken niet zelf kunnen corrigeren, waar een groot deel van de rest van ons lichaam dit wel kan. Door het dragen van een goede sport bh, zal je merken dat deze schokken door je bh worden opgevangen. Dit voorkomt op lange termijn niet alleen vervelende blessures, maar ook beschadigingen aan je borstweefsel. Heb je een wat grotere cupmaat, dan is het goed te kiezen voor een beugel bh. Deze biedt net dat stukje extra ondersteuning, waardoor je borsten volledig worden ontzien tijdens het sporten.