Carlspall
Image default
Aanbiedingen

Woning kopen in Rotterdam

Woning kopen in Rotterdam

Nu de afgelopen jaren de woningwaarde steeds meer is gestegen en de gemiddelde Rotterdammer bijna geen woning meer kan kopen in de oververhitte markt. Lijkt er nu toch iets te ontstaan… Langzaam en voorzichtig zijn er eerste signalen, dat er een daling is op de Nederlandse woningmarkt volgens de NVM (Nederlandse Vereniging van makelaars). De kleine daling vertoonde zich op de eerste drie maanden van het jaar 2022 ten opzichte van een jaar eerder.

Wordt het nu makkelijker om te kopen?

Of het nu makkelijker gaat worden om een geschikte woning te kopen in Rotterdam, is nog steeds onzeker. De lichte daling op de woningmarkt betekent niet dat gelijk alles mogelijk is. Momenteel zijn er binnen de huizenmarkt nog steeds veel onzekerheden zoals; stijgende rente, flinke overwaarden op woningen en de oorlog in Oekraïne. Menig woningbezitter weet dan ook nog steeds niet, wat het juiste moment is om te verkopen, doordat iedereen op zijn plek blijft zitten en er nog steeds niet genoeg woningen zijn in Rotterdam, door de woning te kort.

Kan ik nog wel kopen?

Het blijft altijd mogelijk om een woning te kopen! Doordat er veel onzekerheid heerst in woningmarkt hoeft het niet te gelijk betekenen, dat het onhaalbaar is om te kopen. Rotterdam is begonnen om het voor het lage en middensegment makkelijker te maken om een woning aan te kopen, door “aankoopbescherming” in te voeren. Rotterdam vindt dan ook dat de woningmarkt totaal uit balans is en dat menig Rotterdammer zich moet opboksen tegen beleggers. Binnen 16 wijken in de stad heeft de stad dan ook de aankoopbescherming sinds 1 januari 2022 ingevoerd. Bij het kopen van een woning met een WOZ-waarde tot 355.000 is dan ook een zelfbewoningsplicht. Dit maakt het voor woningzoekende, voornamelijk starters makkelijker om een geschikte woning te vinden. Mocht je toch graag de woning verhuren? Dat kan dan alleen aan directe familieleden (ouders, kinderen, broers en zussen).

Woning kopen met aankoopmakelaar?

Het is al moeilijk zat om een woning aan te kopen in de huidige markt, bij bezichtigingen komen altijd veel mensen kijken, bieden is onoverzichtelijk en wat moet je überhaupt bieden op een woning? Een aankoopmakelaar kan de zoektocht naar een woning versoepelen, zij doen dit tenslotte dagelijks. De meeste aankoopmakelaars gaan dan ook mee naar de bezichtigingen. Hier behoeden zij je vaak voor gebreken, zij kijken dan ook zonder emotie naar een woning. Dit kan uiteindelijk ook fijn zijn met het bieden op de woning, doordat de makkelijk niet handelt uit emoties en soms ook de collega makelaar kent, kunnen zij er vaak voor zorgen dat jij het winnende bod hebt op een woning. Mocht je twijfelen tussen aankoopmakelaars en wil je weten wie bij je past? Kijk dan op juistemakelaar.nl om lokale aankoopmakelaars te vergelijken.

https://juistemakelaar.nl/