Carlspall
Image default
Sport

Welke maat bokshandschoenen heeft u nodig?

Bokshandschoenen moeten goed zitten. Gaat u een bokszak kopen en wilt u hier direct de juiste materialen bij? Dan is het belangrijk om te weten waar u op moet letten bij het kiezen van de bokshandschoenen. Uiteraard is het belangrijk dat de handschoenen goed om de handen blijven zitten, want deze mogen de hand niet afknellen of voelbaar te strak om de handen of polsen zitten. Is dit wel het geval, dan neemt het risico op het oplopen van een blessure toe. Tijdens het gebruik gaan de handschoenen nog wat oprekken, dus bij aanschaf mogen ze iets strakker zijn. Wel is het belangrijk dat er altijd ruimte overblijft voor eventuele binnenhandschoenen, zwachtels of bandages. U kunt bokshandschoenen en een bokszak kopen bij een ervaren aanbieder, zoals Rumble Store Holland in Houten.

De juiste bokshandschoenen en bokszak kopen

Bij een ervaren aanbieder kunt u altijd de juiste bokshandschoenen en bokszak kopen. Wilt u een goede bokszak kopen, let er dan altijd op wat u precies nodig heeft. Wilt u de bokszak bijvoorbeeld buiten of in een vochtige ruimte, zoals een garage, gebruiken? Dan heeft u een ander materiaal nodig dan wanneer u deze in een droge binnenruimte gebruikt. Wilt u een bokszak kopen die aan de muur bevestigd moet worden, of moet deze juist aan het plafond worden bevestigd? Dit zijn belangrijke punten om bij stil te staan. Voor het kiezen van de juiste bokshandschoenen geldt dat u uw lichaamsgewicht als basis neemt voor het bepalen van de juiste maat.

Bokshandschoenen in de juiste maat kopen

U kunt bij een professional, zoals Rumble Store Holland in Houten of online, bokshandschoenen en een bokszak kopen die bij u passen. Weegt u minder dan 55 kilo, kies dan voor handschoenen van 8 of 10 oz. Weegt u tussen de 55 en 65 kilo, dan is 12 oz een goede keuze en 14 oz is prima voor een lichaamsgewicht tussen de 65 en 75 kilo. Kies voor maat 16 oz bij een gewicht tussen de 75 en 85 kilo en voor 18 oz bij een gewicht tussen de 85 en 100 kilo. Ligt uw lichaamsgewicht hoger dan 100 kilo? Kies dan voor bokshandschoenen 20 oz.