Carlspall
Image default
Onderwijs

Je school creëert een circusvoorstelling? Het is eens wat anders!

Zelf een circus voorstelling maken? Het kan tijdens een cultuurdag op school!

Wanneer je als onderwijsinstelling kunst en cultuur aan je leerlingen wil bieden, dan kan dit op verschillende manieren. Een cultuurdag is uiteraard hét moment waarop al je leerlingen een aantal kunst- en cultuurvitaminen toegediend krijgen. Het is een dag waar ze naartoe leven en waar ze achteraf nog heel lang aan terugdenken. Het meest succesvol is een dag waarop verschillende klassen en verschillende leeftijden met elkaar samenwerken aan één project. Een mooi voorbeeld hiervan is een circus workshop. Hiermee kunnen ook andere workshops gecombineerd worden. Er worden diverse vaardigheden aangeleerd en nieuwe domeinen verkend. Op het einde van de dag heeft je school een spetterende circusshow te bieden.

De organisatie van een cultuurdag op school

Het kiezen van een thema en hoe het zal uitgewerkt worden, is altijd een spannend iets. Als school wil je naar buiten treden, je wil fier kunnen tonen wat je leerlingen allemaal kunnen presteren. Denk bijvoorbeeld aan een cultuurdag met circus op school. Hiervoor kun je een aantal workshops organiseren die de kinderen klaarstomen tot echte circusmakers. Een workshop akrobatiek, goochelen en jongleren zijn onontbeerlijk voor het maken van circus. Een workshop muziek maken of DJ-technieken kunnen ook een mooie bijdrage zijn tot het circusgebeuren. Een workshop slapstick of (movie)fighting maakt het geheel nog interessanter. Vraag gerust raad aan diegene die voor jou de cultuurdag organiseert. Deze experten geven je advies en brengen ideeën aan voor activiteiten waar je zelf misschien niet had aan gedacht.

Zet je school op de kaart, maak een circusvoorstelling

Je leerlingen zijn zover: ze zijn omgetoverd tot circusmakers. Maar wat dan? Deze grandioze show wil je natuurlijk tonen aan buitenstaanders. Maak deze dag volledig met een echte circusvoorstelling. Nodig vrienden, kennissen en familie van de leerlingen uit. Maar waarom zou je ook niet enkele hooggeplaatste heren en dames van het gemeentebestuur uitnodigen? En nodig eventueel de locale pers uit. Maak er een officiële gebeurtenis van. De kinderen zullen ervan smullen en jij zet meteen ook je school in de kijker. Misschien dit jaar een circusvoorstelling, en wat wordt het volgend jaar?

https://grotebroer.com