Carlspall
Image default
Zakelijk

Tips voor solliciteren op een hovenier vacature

Ben je actief als hovenier en zoek je een nieuwe baan? Of ben je bijna klaar met je opleiding en ga je straks je eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten? Dan is dat in de eerste plaats hartstikke spannend, maar tegelijkertijd tref je het ook. Het punt is namelijk dat de arbeidsmarkt momenteel heel erg gunstig voor werkzoekenden is. De kans is dan ook groot dat je snel aangenomen wordt, nadat je hebt gesolliciteerd op een hovenier vacature. Met de tips in dit artikel vergroot je die kans.

 

Schrijf een goede brief

Het klinkt misschien als een open deur, maar je wilt niet weten hoeveel mensen een standaard sollicitatiebrief schrijven. Vaak doen ze dit om twee redenen. In de eerste plaats kun je flink wat tijd besparen door altijd dezelfde sollicitatiebrief te schrijven. Veel mensen solliciteren op meerdere vacatures tegelijkertijd en dan is dat praktisch. Tegelijkertijd hebben veel mensen ook geen inspiratie. Ze weten niet hoe ze een goede brief moeten schrijven en daarom gebruiken ze een standaard brief.

Toch raden we je aan om een persoonlijke brief te schrijven. Dit brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee. In de eerste plaats laat je daarmee meer van jezelf zien. Een recruiter heeft namelijk snel door wanneer een brief standaard of persoonlijk is. Daarnaast leer je er zelf ook veel van. Je leert namelijk beter schrijven en tegelijkertijd kom je meer over jezelf te weten. Het schrijven van een brief is het fundament voor een succesvolle sollicitatie.

 

Wees authentiek tijdens het gesprek

Heb je een goede brief geschreven en ziet je cv er ook mooi uit? Dan word je daarna meestal uitgenodigd voor het gesprek. Ze willen je namelijk in het echt ontmoeten, zodat ze een goed beeld van je krijgen. Veel mensen vinden een sollicitatiegesprek ongelofelijk spannend. Ze denken dat dit erg is en proberen de zenuwen te verbergen. Op internet vind je veel artikelen en die raden je ook aan om dit te doen. Dit is echter een misvatting. Het is juist beter om authentiek te zijn en aan te geven dat je nerveus bent. Er wordt namelijk niet van je verwacht dat je een robot bent. Ze vinden het fijner wanneer je eerlijk en oprecht bent. Je vergroot daarmee de kans dat je aangenomen wordt.

 

Enkele slotwoorden over de hovenier vacature.

In deze tekst hebben we enkele belangrijke sollicitatietips gegeven voor een hovenier vacature. Hopelijk heb je iets aan deze tips gehad en weet je nu wat je te doen staat. Als laatste willen we je nog adviseren om altijd op tijd te komen. Het is niet fijn om te stressen om de tijd .