Carlspall
Image default
Dienstverlening

Grafmonument voor je vader of moeder

Als je een ouder verliest, kan dat een zware dobber zijn. Soms is het afscheid plots en onverwachts. Het kan ook zijn dat het er al lang aan zat te komen. Vaak is dan toch het overlijden dan nog onverwachts. Een afscheid van een ouders kan moeilijk om te accepteren zijn.

https://www.memorabel.nl/onze-grafmonumenten/monumenten-voor/

 

Daarbij komt dan ook nog dat u van alles rondom het overlijden en de uitvaart moet regelen. Een mooie uitvaart en later een prachtig grafmonument kan een kleine troost zijn waarbij mooie en dierbare herinneringen en gevoelens expressie  krijgen.

Grafmonument voor ouders

Zowel de uitvaart als een grafmonument voor ouders zijn herinneringen die later bij blijven. Ze bieden troost helpen mooie en dierbare herinneringen en gevoelens een plek te geven. Een mooie en dierbare herinneringsplek helpen je om het verdriet en de rouw een plek te geven.

Een persoonlijk en dus uniek grafmonument maakt het bezoek aan het graf aangenamer en makkelijker. Een mooie persoonlijke herdenkingsplek nodigt om regelmatig te bezoeken; een onpersoonlijk monument veel minder. Met dit verhaal wil ik je op de hoogte brengen van de mogelijkheden om een persoonlijk en uniek grafmonument te realiseren.

Een mooie herinneringsplek

Als een geliefde of een dierbare sterft, komen meestal emoties en herinneringen naar boven. Als je vader of moeder sterft is dat extra emotioneel, niemand heeft je zo goed gekend als zij. Het is bijna altijd een gedwongen en onherroepelijk afscheid, waarbij herinneringen ook gemengd kunnen zijn.

Als grafkunstenaar heb ik ruime ervaring in het vorm geven van gevoelens en herinneringen in een bijzonder en persoonlijk ontwerp voor een grafmonument. Een passend gedenkteken verbeeldt op herkenbare wijze de aspecten die je  vader of moeder kenmerkte. Als je dan het grafmonument van je vader of moeder bezoekt herken je hen er als het ware weer in. .

Ontwerp van een grafmonument

Het ontwerpen van een gedenkteken of grafmonument doe ik altijd in samenspraak met de nabestaanden. Samen onderzoeken we wat het mooist bij je vader of moeder zou passen. Ik sta open voor alle ideeën, suggesties en wensen. Ik neem de nabestaande mee in het hele proces van eerste schetsen, tekeningen en modellen tot aan de gezamenlijke plaatsing van het grafmonument.

Hoe start een ontwerp?

Het begint allemaal met koffie! Tijdens een vrijblijvend gesprek met het spreekwoordelijke bakkie troost hoor ik graag de verhalen en herinneringen. Jij bepaalt wat je wilt delen. De verhalen en persoonlijke herinneringen zijn belangrijk voor een echt persoonlijk en op maat gemaakt grafmonument ontwerp.

Samen bekijken we tijdens het vrijblijvende kennismakingsgesprek of ik wel de juiste persoon ben om het ontwerp voor het grafmonument voor je ouder te  maken. Omdat de eerste kennismaking bepalend is voor het ontwerp en onze samenwerking neem ik alle tijd voor dit belangrijke gesprek. Alleen als we alle twee het gevoel van een klik hebben  wil ik met het ontwerp aan de slag gaan.

Fotoboekje grafmonument

Het realiseren van een persoonlijk grafmonument gaat in kleine stapjes. Tijdens  ieder stapje hebben we even overleg en stuur ik foto’s en video’s van de stand van zaken zodat je altijd op de hoogte bent van wat we aan het doen zijn. Iedere stap leg ik ook vast in verband met een fotoboekje dat ik na afloop maak. Daarin zie je hoe het persoonlijke grafmonument stapje voor stapje tot realisatie kwam.  Enige tijd na de plaatsing van het monument ontvang je dit mooie fotoboekje. In het boekje zijn schetsen, teksten en foto’s opgenomen: van de eerste schetsen tot en met de plaatsing van het grafmonument.

 

Meer weten over een grafmonument voor je ouders?

Wil je meer informatie over het laten maken van een ontwerp voor een grafmonument voor je ouders? Of wil je eens vrijblijvend hierover van gedachten met me wisselen? Bel dan gerust 06 49 35 13 38 of mail naar info@memorabel.nl. Graag hoor ik van je.

Dit artikel wordt u aangeboden door Memorabel Grafmonumenten en Grafkunst

Jeroen Stok grafkunstenaar

Dit blogartikel is van de hand van grafkunstenaar Jeroen Stok. Stok die is opgeleid tot beeldhouwer werkt voornamelijk met metaal en glas.  Naast de exclusieve grafkunst creëert Stok “gewone sculpturen ” van staal en RVS en vervaardigt hij kunst in opdracht. De metalen beeldhouwwerken die Stok maakt zijn gestileerd en ogen eigentijds met een lichte uitstraling. RVS gecombineerd met glas versterkt het heldere en lichte karakter van zijn werk.

Grafkunst ontwerpen in opdracht van nabestaanden is een artistieke activiteit die verschilt van het creëren van gewone kunstbeelden. Stok ziet het belang van grafkunst en is dankbaar dat de unieke creaties nabestaanden helpen in hun rouwproces

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok

Moezelstraat 72

8226LB Lelystad

06-49 351 338

https://www.memorabel.nl/onze-grafmonumenten/monumenten-voor/