Carlspall
Image default
Dienstverlening

Grafkunst van RVS

Artistiek en kunstzinnig verantwoord ontwerp voor een Grafmonument

 

Ook als het leven van uw dierbare zelf niet in het teken stond van kunstzinnig en/of artistiek bezig zijn dan nog kan een kunstzinnig en artistiek ontworpen en vormgegeven grafmonument passend zijn. Vooral als uw dierbare hield van moderne vormgeving, architectuur en cultuur.

Om samen met elkaar onder begeleiding van een kunstenaar tot een passend ontwerp te komen is een unieke belevenis. Persoonlijker kun je een grafmonument nauwelijks maken.

Modern en eigentijds

Met moderne graveer en etstechnieken is erg veel mogelijk. Ook is het mogelijk om persoonlijke herinneringen in het monument te verwerken. Denkt u aan de vingerafdruk of de naam in het eigen handschrift van de overledene.

Het uiteindelijke resultaat moet een voor u aansprekend grafmonument worden. Iets dat als zeer persoonlijk en passend grafmonument wordt ervaren.

Grafkunst

Grafkunst door grafkunstenaar ontworpen voegt net dat extra accent of detail toe. Ook staat de grafkunstenaar garant dat de verhoudingen juist zijn, dat de materiaal keuze ook op lange termijn duurzaam en mooi blijft. Hij/zij kent de beperkingen en de mogelijkheden van moderne en eigentijdse materialen als geborsteld RVS, gezandstraald glas en geroest Corten staal.

Opvallend accent

Laat het graf van uw dierbare een bijzonder en uitspringend accent zijn tussen de vele standaard stenen. RVS en glas op de juiste manier toegepast geven een licht en fris accent op de begraafplaats. 

Vakwerk

Door met vakmensen samen te werken die liefde hebben voor het ontwerp, de materialen en het vak ontstaan prachtige grafmonumenten en gedenktekens.

Kijkt u bijvoorbeeld naar deze bijzondere grafmomumenten, allen uniek en eenmalig gemaakt van Roestvast staal (INOX),  glas en corten staal. 

 

Het proces van het maken van een RVS monument

Ieder mens is uniek. En ieder mens heeft unieke eigenschappen en eigen-aardigheden. We verschillen van karakter, voorkeuren en hobby.

Al deze zaken passeren de revue bij het maken van een ontwerp voor een persoonlijk grafmonument. Om te kijken welke punten het beste passen bij de dierbare voor wie u een grafmonument wilt, gaat de grafkunstenaar uitgebreid in gesprek met u. Want om een echt persoonlijk ontwerp te kunnen maken is tijd en aandacht een eerste vereiste.

U deelt wat u wilt en kunt Bijvoorbeeld: persoonlijke verhalen, kaarten, foto’s, herinneringen en opmerkelijke zaken, uw wensen en ideeën. In alle rust staat u samen stil bij ontwerp van ene gedenkteken voor uw dierbare. In de praktijk ervaren veel mensen dit als verdrietig, maar ook heel troostrijk en zelfs helend.

Samen maakt u met de grafkunstenaar een persoonlijk grafmonument dat maar voor één iemand gemaakt kan zijn: uw dierbare! U eert en gedenkt uw dierbare op unieke en heel persoonlijke wijze.

Memorabel Afscheidsmonumenten

Memorabel Afscheidsmonumenten nodigt nabestaanden uit om actief mee te denken bij het ontwerpen van een persoonlijk grafmonument. Monumenten maken we met moderne materialen als RVS, geroest staal en glas. Alles wat we maken is persoonlijk en uniek en wordt door Nederlandse vakmensen gemaakt. Nabestaanden nodigen we graag uit om tussendoor te komen kijken. Graag adviseren we u over een persoonlijk gedenkteken. Neem vrijblijvend contact op voor een kennismaking.

Jeroen Stok

Dit artikel werd geschreven door Jeroen Stok.  Jeroen is beeldhouwer en ontwerpt behalve grafkunst ook RVS sculpturen en kunst in opdracht. Gestileerde moderne kunstwerken die een opvallend lichte en positieve uitstraling hebben. Het ontwerpen van grafmonumenten in samenspraak met nabestaanden is een belangrijk onderdeel van zijn werk, dat meestal meer betekenis heeft voor mensen dan een “gewoon” kunstwerk. 

 

Memorabel Afscheidsmonumenten – Jeroen Stok
www.memorabel.nl
Moezelstraat 72
8226LB Lelystad
06-49 351 338

https://www.memorabel.nl/stijl/kunstzinnig-artistiek/