Carlspall
Image default
Architectuur

Nieuwe lichtstraten

Nieuwe lichtstraten plaatsen kan een heel goed idee zijn wanneer je meer natuurlijk licht in het huis wilt. In plaats van meer ramen of ruiten kun je ervoor kiezen om nieuwe lichtstraten te laten bouwen en plaatsen.

Wat zijn lichtstraten?

Lichtstraten zijn constructies dat bestaan uit glas en aluminium. De hele oppervlakte van de lichtstraten bestaat uit glas en alleen het frame is van aluminium. Op deze manier kan het licht erdoorheen schijnen en krijg je dus meer natuurlijk licht in het huis. De lichtstraten worden op het dak geplaatst en vervangen zo een deel van het dak.

Plaats maken voor de lichtstraten 

Voordat de lichtstraten geplaatst kunnen worden moet er een deel van het plafond en dak eruit gesneden worden. Het gat zal gesneden worden in de afmetingen van de lichtstraten en het kan een dag of meer in beslag nemen afhankelijk van de afmetingen.

Als het gat eenmaal gesneden is wordt het nog aangepast en versterkt zodat de lichtstraten geplaatst kunnen worden. Als dit gedeelte van het werk klaar is kunnen ze beginnen met het plaatsen van de lichtstraten op het dak. Hoe lang dit duurt is ook afhankelijk van de afmetingen van de lichtstraten.