Carlspall
Image default
Aanbiedingen

Kunststof spuitgieten door HSV TMP

Kunststof spuitgieten is een complex werk waarbij veel factoren van belang zijn voor een mooi resultaat. Bij HSV TMP zijn wij hier zeer bedreven in en zorgen wij voor een prachtig eindresultaat. In deze blog leggen wij uit hoe dit proces precies gaat. 

Het proces van kunststof spuitgieten

Kunststof spuitgieten is enorm handig voor verschillende branches. Spuitgieten is een manier om onderdelen van kunststof te produceren, zoals elektronische behuizingen, maar ook dozen, flessendoppen, kammen en andere plastic producten. Deze techniek is ideaal voor het produceren van grote hoeveelheden kunststof onderdelen. Bij deze techniek wordt kunststof als een soort poeder aangevoerd en gesmolten tot een massa. Vervolgens wordt deze massa kunststof onder hoge druk ingespoten in een matrijs (ook wel gietvorm). De holte van de matrijs heeft de vorm van het gewenste product. Door vervolgens het kunststof te laten afkoelen, stolt het en krijgt u het gewenste product. Deze techniek is tegenwoordig een van de meest gebruikte vormgevingstechnieken voor kunststof onderdelen. 

Voordelen

De voordelen van deze techniek zijn de hoge toleranties precisie, herhaalbaarheid, grote materiaalselectie, lage arbeidskosten, minimale afval verliezen en weinig noodzaak om onderdelen na het spuitgieten af te werken. De herhaalbaarheid houdt in dat de matrijs kan worden gebruikt om grote hoeveelheden van het onderdeel te maken. Het is ook mogelijk om lastige producten te maken met deze techniek, omdat wij losse vormdelen kunnen maken en vervolgens kunnen assembleren tot een geheel. 

Wij denken met u mee

Onze engineers denken graag met u mee. Bij HSV TMP hebben wij zeer deskundige specialisten in dienst die hun kennis graag inzetten om de meest ideale oplossing te creëren voor uw kunststof product. Door ons al direct bij de productontwikkeling te betrekken, zorgt u ervoor dat u optimaal profiteert van onze kennis van kunststoffen en productietechnieken. Wij helpen u graag verder bij het ontwikkelen van het beste product voor uw bedrijf. Wij hebben veel productiepartners in ons netwerk, zoals ingenieursbureaus, materiaal leveranciers, matrijzenmakers en prototypebouwers. Ook daarmee brengen wij u graag in contact. Kijk voor meer informatie over onze werkwijze op de website of neem direct contact met ons op.