Carlspall
Image default
Internet marketing

Wat is digitale transformatie?

digital transformation model

Digitale transformatie is het proces waarbij digitale technologieën worden geïntegreerd in alle aspecten van bedrijfsactiviteiten, waarvoor fundamentele veranderingen in technologie, cultuur, operaties en de principes van het creëren van nieuwe producten en diensten nodig zijn. Voor het meest efficiënte gebruik van nieuwe technologieën en hun operationele implementatie in alle domeinen van de menselijke activiteit, moeten ondernemingen hun oude basis verlaten en processen en werkmodellen volledig transformeren. Digitale transformatie vereist een focusverschuiving naar bedrijfsrandapparatuur en meer flexibiliteit voor datacenters die randapparatuur moeten ondersteunen. Dit proces betekent ook de geleidelijke afschaffing van verouderde technologieën, die duur kunnen zijn voor bedrijven, evenals een cultuuromslag, die nu de versnelling van processen die door digitale transformatie worden geboden, moet ondersteunen.

Digitale transformatie – een korte geschiedenis

Digitale transformatie is nu een populair gespreksonderwerp onder technische professionals, maar in feite wordt er al tientallen jaren over gesproken. De term betekende echter niet altijd hetzelfde. Lange tijd betekende dit het digitaliseren of opslaan van traditionele vormen van data in digitaal formaat. Dit is ook een van de gebieden van digitale transformatie, maar in de moderne wereld is dit concept veel breder dan digitalisering.

Toen bedrijven alle mogelijkheden van het gebruik van gedigitaliseerde gegevens beseften, begonnen ze hiervoor processen te ontwikkelen. Vanaf dat moment begonnen digitale technologieën zich snel te ontwikkelen en het vermogen om ze snel te implementeren, bepaalt rechtstreeks het concurrentievermogen van ondernemingen. Hoewel digitale transformatie tegenwoordig een populair onderwerp van discussie is onder technische professionals, wordt er in feite al tientallen jaren over gesproken. De term betekende echter niet altijd hetzelfde. Lange tijd betekende dit het digitaliseren of opslaan van traditionele vormen van data in digitaal formaat. Dit is ook een van de gebieden van digitale transformatie, maar in de moderne wereld is dit concept veel breder dan digitalisering. Toen bedrijven alle mogelijkheden van het gebruik van gedigitaliseerde gegevens beseften, begonnen ze hiervoor processen te ontwikkelen. Vanaf dat moment begonnen digitale technologieën zich snel te ontwikkelen en het vermogen om ze snel te implementeren, bepaalt rechtstreeks het concurrentievermogen van ondernemingen.

De voordelen van digitale transformatie

Bedrijven vervangen traditionele interacties snel door digitale met behulp van geavanceerde technologie. Heel vaak vindt transformatie niet plaats omdat bedrijven dat beslissen, maar omdat ze het nodig hebben om te overleven. De vraag naar effectieve digitale technologieën voor bedrijven is tegenwoordig in de markt gegroeid en bedrijven die zich niet hebben aangepast aan het nieuwe digitale consumentenmodel zullen waarschijnlijk sterven.

 

Bedrijven die verandering omarmen en omarmen en zich kunnen aanpassen aan flexibelere bedrijfsmodellen, hebben meer kans op succes dan ooit. Dit komt doordat digitale transformatie alle aspecten van het bedrijfsleven omvat en effectieve manieren biedt om deze te verbeteren, samen met de ontwikkeling van digitale technologieën.

Procesverbetering: Nieuwe technologieën stellen bedrijven in staat om eenvoudiger processen te automatiseren en tussenstappen in complexere processen te elimineren. Dit vergroot de flexibiliteit van bedrijven, die hun personeel nu veel efficiënter kunnen gebruiken.

Nieuwe inkomstenbronnen vinden: met de opkomst van nieuwe technologieën ontstaan ​​er nieuwe manieren om geld te verdienen die voorheen niet beschikbaar waren.

Persoonlijke klantenservice met hoge betrokkenheid: klanten van vandaag verwachten van bedrijven dat ze naar hun mening luisteren en aan hun specifieke behoeften voldoen. Moderne technologieën zijn zo geavanceerd dat ze al deze problemen kunnen oplossen.

Om digitale gegevens echter effectief te benutten, moeten bedrijven voortdurend opkomende technologieën inzetten, testen en gebruiken om zich beter aan te passen en voorbereid te zijn op de toekomst. Hoewel het gebruik van nieuwe technologieën een riskantere aanpak is dan het gebruik van bestaande systemen en apparaten, zijn de mogelijkheden en beloningen enorm.

Sleutelstadia van digitale transformatie

Ondanks de verschillen in de processen van digitale transformatie in elke onderneming, zijn er een aantal sleutels die in alle stadia voorkomen.

Een plan maken dat rekening houdt met alle zakelijke behoeften van de onderneming: aan het begin van het digitale transformatieproces is het erg belangrijk om de ontwikkelingsrichtingen te bepalen, evenals een reeks technologieën die zullen helpen bij deze ontwikkeling. Tegelijkertijd moeten ondernemingen hun middelen inventariseren en de middelen benadrukken die moeten worden gemoderniseerd. In dit stadium kan het zelfs nodig zijn om projecten een nieuwe prioriteit te geven om aan nieuwe zakelijke behoeften te voldoen, en om hiaten en hiaten te identificeren die een belemmering kunnen vormen voor digitale transformatie.

Medewerkers leren werken met nieuwe technologieën: dit proces kan een uitdaging zijn, omdat werknemers in traditionele bedrijfsmodellen alleen bepaalde systemen hoefden te kennen die nog vele jaren gepland waren. Voor het succes van digitale transformatie moeten werknemers voorbereid zijn op alle veranderingen in werkprocessen, als deze veranderingen nodig zijn om de efficiëntie en productiviteit te verhogen. Deze bereidheid betekent zowel creatief kunnen denken, het potentieel van nieuwe technologieën kennen en deze met maximale efficiëntie kunnen gebruiken.

Weigering van verouderde technologieën: zeer vaak besteden bedrijven veel geld alleen aan het ondersteunen en onderhouden van hun verouderde technologieën, die niet langer winstgevend zijn en niet in staat zijn om de digitale processen te ondersteunen waarnaar op de markt vraag is. Dit komt omdat het upgraden van oude technologieën moeilijk en te duur is. Het behoud van oude technologieën belemmert ook de ontwikkeling van de onderneming als geheel. Het in stand houden van verouderde technologieën is een enorme verspilling van waardevolle bronnen die kunnen worden besteed aan technologieën die gemakkelijker te gebruiken zijn, de klantenservice verbeteren en / of de gegevensanalyse versnellen.Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com 
BE: +32 499 41 46 24 
Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

https://webdevelopmentapp.com/nl/online-workspace.html