Carlspall
Image default
Kinderen

Kinderspeelgoed verdwijnt uit het straatbeeld

Vroeger was het een heuse traditie: tijdens de feestdagen of voor een verjaardag met heel het gezin naar de speelgoedwinkel om voor de jonge gezinsleden leuk kinderspeelgoed te kopen. Vaak werden kinderen al laaiend enthousiast als je de straat waar de speelgoedwinkel zat inliep. Toch is dat er niet altijd meer bij tegenwoordig: uit steeds meer straten verdwijnen de speelgoedwinkels. In dit artikel leggen we je uit hoe dat komt en waar je tegenwoordig terecht kunt voor al het leuke speelgoed dat je kinderen maar kunnen wensen. Het is misschien niet een net zo leuk uitje, maar biedt zeker wel voordelen ten opzichte van een fysieke speelgoedwinkel.

Online aanbieders

Zoals veel zaken vindt ook de handel in speelgoed tegenwoordig met name online plaats. Online aanbieders van speelgoed hoeven geen kosten te betalen voor de huur van winkelpanden, enkel voor de loods waar het speelgoed ligt opgeslagen en klaargemaakt wordt voor verzending. Fysieke speelgoedwinkels hebben wel last van extra kosten en bovendien heeft niet iedereen meer zin om naar een speelgoedwinkel te reizen om speelgoed te kopen. Daarnaast kan het gebeuren dat speelgoedwinkels de huurkosten doorberekenen in de prijzen voor speelgoed. Vanwege de lage kosten kunnen online aanbieders het speelgoed tegen lagere prijzen aanbieden.

Heeft de toename van online aanbieders ook voordelen?

Er zijn zeker voordelen. Zoals eerder aangegeven hebben sommige mensen geen zin meer om naar een speelgoedwinkel te gaan (met name als deze niet in de buurt gevestigd is) en laten ze speelgoed liever op hun thuisadres bezorgen. Dat is met name met slecht weer prettig. Daarnaast zie je op de website van aanbieders direct welk speelgoed voorradig is en besteld kan worden (als het niet op voorraad is, staat dit bij het product vermeld en is de bestelknop ook uitgeschakeld, zodat je het niet per ongeluk kan bestellen). Als je fysiek een winkel bezoekt, is het nog maar de vraag of de winkel heeft wat je zoekt (daarvoor zou je de winkel ook kunnen bellen, overigens).