Carlspall
Image default
Energie

Intern of externe stroomstoring?

Wat is het verschil tussen intern en extern eerst? Een interne probleem is dus een probleem van binnen en een extern probleem is dus een probleem dat van buiten komt. Heb je een interne probleem met de groepenkast dan moet je zelf het probleem kunnen oplossen of je moet een monteur inschakelen die je kunt helpen met de groepenkast. De kabels of de groepenkast zelf die kan kapot zijn als je een interne stroomstoring hebt. Je moet dus ook een paar keer per maand gaan kijken of je groepenkast wel goed werkt en of je geen problemen ziet bij de kabels. Kijk goed of alles nog werkt en anders kun je een inspecteur bellen.

Externe probleem! Wat moet ik doen

Het enige wat je kunt doen is het landelijke nummer bellen van stroomstoringen. Hoe zie je ook of je probleem een externe probleem is? Je kunt naar buiten gaan en kijken of je verlichting aan zie staan. Staat alles uit in de avond dan is de kans groot dat het een externe probleem is. Je krijgt wel een vergoeding als je een externe stroomstoring hebt. Je krijgt na 4 uur zo een 20 euro en dan na elke 2 uur zo een 10 euro. Je krijgt de vergoeding want je kan niks meer doen. Werk je thuis op de computer? Je kan dan helemaal niet meer werken want je hebt geen stroom.

Stroomstoringen of kortsluitingen

Een kortsluiting en een stroomstoring is allebei wel wat anders maar het doet op het eind allebei hetzelfde. Bij een kortsluiting kan het komen door de kabels die elkaar hebben aangeraakt en dan geleidt de elektriciteit elkaar verkeerd door de kabel heen. Je kunt een elektricien bellen die je kunt gaan helpen met je elektra problemen. Bel een elektricien die dichtbij je is gevestigd.